Ingyen letölthető markdown referenciakártya: markdown jelölések használata

Annyit írtunk az elmúlt évek során markdown szövegszerkesztőkről és egyéb markdown eszközökről, hogy arra gondoltunk, itt az ideje végre egy referenciakártyát is összerakni a témában. A korábbi referenciakártyáknál megmutattuk, hogy milyen billentyűkombinációkkal gyorsítható a munka a Windows 7, Windows 10 és macOS rendszerekben, illetve a különféle Microsoft Office alkalmazásokban (Word, Excel, OneNote, Outlook stb.). Az új, ingyen letölthető markdown referenciakártya pedig azt mutatja meg, miként megy a markdown jelölések használata a különféle markdown szövegíró szoftverekben (Ulysses, iA Writer, Bear stb.).

Ingyen letölthető markdown referenciakártya: markdown jelölések használata

A PDF-ben található többsége minden markdownra alapuló szövegszerkesztőben működik, de akad közöttük néhány specifikus jelölés is, illetve a markdown táblázatok készítése jelenleg nem minden alkalmazásban megoldható. Utóbbihoz egyébként konkrét példákat is mutatunk a kiadványban.

Ahogy eddig, a referenciakártya most is A4-es méretű, nyomtatható, s a fontos jelölésekre vonatkozó rész levágható róla, hogy akár a monitor szélére erősítve (pl. cellux) is használható legyen. Így mindig a szemünk előtt lehet (amíg bele nem jövünk a jelölések használatába).

Legújabb referencia kártyán letöltési linkjét minden eddigi hírlevél feliratkozónk automatikusan megkapja, aki pedig még nem iratkozott fel hírlevelünkre, itt megteheti

A feliratkozás után egy e-mailben megkapja az összes eddigi letöltési lehetőség linkjét, beleértve a Techwok ingyenes e-bookjait, referencia kártyáit, programjait egyaránt.

Ne maradjon le erről sem!