Összeillő betűkészletek letöltése ingyen

Az elmúlt évek során mutattunk már seregnyi remek online forrást, ahonnan fontkészleteket lehet letölteni ingyen (például itt és itt). Sőt, szolgáltunk már egy remek fontkészlet-menedzser programmal, és néhány olyan ingyenes online szolgáltatással is, amelyeken saját betűkészletet kreálhatnak az alkotó kedvűek. Ma pedig kiegészítjük az eddigi cikkek gyűjteményét egy újabbal, amelyben megmutatjuk, miként lehetséges összeillő betűkészletek letöltése ingyen, gyakorlatilag egy kattintással.

Összeillő betűkészletek letöltése ingyen

Az fontpair.co egy érdekes fontkészlet gyűjtemény, ahol nem egyesével lehet letölteni a betűkészleteket, hanem párosával. Itt ugyanis összeillő font-párokat tölthetünk le, illetve letöltés előtt lehetőségünk van a párok megtekintésére különféle környezetben felhasználva, például weboldalakon.

Ezt a View font pair in the wild linkre kattintva tehetjük meg, ekkor az oldal egy külön panelen mutat nekünk több mintát is. Ráadásul extraként a mintákon felhasznált színek kódjait is megkapjuk, így inspirálódáshoz sem utolsó megoldás (bár erre a célra már mutattunk másik ingyenes szolgáltatást).

Ha valamelyik összeállítás megtetszik, a Download Font Pair linkre kattintva már tölthetjük is le mindkét betűkészletet OTF formátumban. A licencelést érdemes mindegyiknél megnézni, de a többség a SIL Open Font License alá tartozik.

A gyűjteményben lehetőségünk van név szerinti keresésre is, de ha nem konkrét fontot keresünk, akkor válogathatunk kényelmesen. Ebben segítséget jelent, hogy a gyűjteményt betűcsaládonként lehet szűrni. Sőt, van szerkesztői válogatás is, így a legjobb darabokat egy listában megtaláljuk.

Mindent egybevetve érdemes ellátogatni erre az oldalra, ha valóban összeillő betűpárokat keresünk weboldalra, vagy egy kiadványhoz. Hatalmas segítség, hogy rögtön megkapjuk a leginkább összeillő párosításokat.

Ne maradjon le erről sem!

Mint a legtöbb weboldal, mi is használunk sütiket az oldalon. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató