Alkotói válságban van? Itt a dizájn ötletek online keresője!

Ma megerősítjük azt a modern kori hiedelmet, mely szerint egy nyúlfarknyi rövidségű online cikk is lehet igen hasznos, ha az ember válsághelyzetbe kerül. Igaz, mi most nem egészségügyi problémákról beszélünk, csak amolyan alkotói válságról. Ami ugyan túlélhető, de korántsem kellemes élmény, pláne, ha épp egy projektünk műlik rajta. Márpedig bárki, bármikor belefásulhat a napi mókuskerékben végzet melóba, s ilyenkor bizony nehezebben jönnek az ötletek. Ha azonban valamilyen dizájn ügyében akadt el valaki, számára jó hírünk van: itt a dizájn ötletek online keresője. Ingyen. Csak a böngészőre lesz szükség.

Dizájn ötletek online keresője

Az InVision-féle Muzli azért valószínűleg sokak számára ismerős terep. Itt rengeteg dizájn-inspirációt találunk, szépen, témakörök szerint elrendezve. Ha kell, a Safari és Chrome böngészőkhöz még beépülőt is találunk, hogy kényelmesebb legyen a gyűjtemény tallózása. Van viszont egy kevésbé szembetűnő része. Ez pedig nem más, mint a kereső felület.

Muzli Search nem készen tálalja elénk a témaköröket, hanem meghagyja nekünk a teljesen szabad választás lehetőségét. Egyszerűen írjuk be (angolul) az oldal keresőmezőjébe, hogy milyen témakörben vagyunk elakadva, s pillanatok alatt ötletek százaival szolgál az oldal. De kereshetünk színvilágra, vagy konkrét színekre (színkóddal megadva) is, így a rendszer ennek megfelelő képi világot tár elénk. Forrásként olyan oldalak szolgálnak, mint a Behance.com, az Uplabs.com, a Sketchappsources.com, a Siteinspire.com stb. Szóval csupa professzionális sablon és inspiráló ötlet között mazsolázhatunk. Ha valamelyik megtetszik, máris menthetjük a linkjét, vagy elugorhatunk az eredeti oldalra, ahol megvehetjük, letölthetjük, ez ugyebár az adott tartalomtól függ. Viszont inspirálódni díjmentesen lehet, s ehhez igen jó ötletek állnak rendelkezésre ebben a keresőben. Sőt, a tervhez kapcsolódó színpalettát egy kattintással letölthetjük a Muzli saját felületéről. 

Sokkal jobb válogatásokkal szolgál, mintha simán a Google keresőjét használnánk erre a célra (semmi bajunk vele, imádjuk, de ebben az esetben a Muzli Search a nyerő). Ennyi! Reméljük, segítettünk átlendülni a holtponton és máris szebb lesz a világ mindenkinek, aki éppen alkotói válságban szenvedett.

Ne maradjon le erről sem!