Programok frissítése iOS 13 alatt

A néhány nappal ezelőtt megjelent iOS 13 számtalan hasznos újítással büszkélkedhet, viszont a nagy átalakítás közben ezúttal sikerült néhány jól megszokott funkciót is kissé átrendeznie az Apple-nek. Az egyik ilyen a Főképernyő alkalmazásainak átrendezése, illetve az appok törlése, melynek mikéntjéről itt írtunk részletesen. De a programok frissítése iOS 13 alatt szintén kicsit másként megy az előző verziókhoz képest. Nem kell megijedni, nem lett sokkal bonyolultabb. Máris mutatjuk a megoldást. 

Programok frissítése iOS 13 alatt

Miként eddig, a frissítéseket továbbra is az App Store alkalmazásban érhetjük el, de immár nincsenek külön kiemelve egy önálló Updates gombbal. Ehelyett bekerültek az App Store app Fiók felületére. 

Érintsük meg az App Store alkalmazásban a jobb felső sarokban látható profilképünket. A megjelenő lapon immár nem csak a megszokott ajándékkártya vagy Előfizetések menüpontok állnak a rendelkezésünkre, hanem immár egy Nemrég frissítve lista is. Itt látható, hogy mely alkalmazásokból töltődött le eddig új verzió. De ha frissítjük a listát (húzzuk lefelé az ujjunkkal a lapot, majd engedjük el), rögtön látjuk azt is, ha van frissítésre váró app. Ekkor pedig a korábban megszokott módon frissíthetjük azokat egyenként vagy akár csoportosan is. 

Automatikus frissítés iOS 13 alatt

Az iOS 13 esetén is van lehetőség az appok automatikus frissítésére. Ezt a Beállítások appban aktiválhatjuk. Nyissuk meg a Beállítások / iTunes és App Store lapot, s ott kapcsoljuk be a Alkalmazásfrissítések opciót. 

Ha nem szeretnénk, hogy a rendszer wifi kapcsolat hiányában a mobilnetünk terhére töltsön le programokat, ugyanitt kapcsoljuk ki a Mobil adatforgalom részben látható Automatikus letöltésekopciót.

Ne maradjon le erről sem!