Fotó készítése teljes weboldalakról iPhone-on, iPaden, extra program nélkül

Egy iPhone-on, az aktuális iOS 13 alatt nem különösebben nehéz képernyőképeket készíteni: vagy a Home + Bekapcsolás gomb együttes megnyomásával oldható meg, vagy Home gomb hiányában a Bekapcsoló + Hangerő fel gombok gyors megnyomásával azonnal elkészül a képernyő tartalmáról a fénykép, amelyet azonnal szerkeszthetünk is (feliratozhatjuk, nyilakkal, kiemelésekkel láthatjuk el stb.), majd menthetjük a Fotók alkalmazásba. Ezzel a módszerrel akár egy weboldal Safariban – vagy más böngészőben – látható felületéről is tudunk képernyőképet készíteni. De miként oldható meg egy fotó készítése teljes weboldalakról iPhone-on? Nos, ez sem ördöngösség. Pár mozdulattal elkészíthető egy ilyen kép is, még csak telepítenünk sem kell hozzá semmiféle extra appot.

Fotó készítése teljes weboldalakról iPhone-on, iPaden

Az iOS 13 maga az lehetőséget arra, hogy ne csak egy weboldal éppen látható részéről, hanem akár a teljes lapról készíthessünk fotót. Ehhez nem kell mást tennünk, csak az alábbiakat:

  • Nyissuk meg a kérdéses oldal a Safari böngészőben iPhone-on vagy iPaden
  • Ha szükséges, navigáljunk el arra az aloldalra, amelyet lefotóznánk
  • készítsünk egy képernyőképet a bevezetőben is említett módszerekkel (Home + Bekapcsoló gomb vagy Bekapcsoló gomb + Hangerő fel gomb)
  • Érintsük meg a felugró előnézeti lapot
  • A megjelenő felület felső részén válasszuk a Teljes oldal lehetőséget.
  • Vágó eszközzel jelöljük ki azt a területet, amire szükségünk van (ha az egész oldal kell, hagyjuk ahogy van, alapértelmezésben)
  • Ha szükséges végezzünk jelöléseket, kiemeléseket a képernyő alsó részén található eszköztárból válogatva. A jobb oldali csúszkával mozoghatunk is az oldal felületén.
  • Ha végeztünk, érintsük meg a Kész gombot, majd a megjelenő menüből válasszuk ki a mentés helyét (Fotók app vagy Fájlok app).

Ennyi! Ettől kezdve a teljes oldal fotója elérhető lesz ott, ahová mentettük. Tulajdonképpen bármilyen weboldalról készíthetünk így fotót, bár az oldalak felépítésétől függően azért akadhatnak olyan elemek, amelyek kicsit másként néznek majd ki, mint az eredeti felületen (előfordulhat például, hogy a késleltetett képbetöltés miatt a takarásban lévő részeken nem jelennek meg a képek, illusztrációk).

További érdekes és hasznos tippeket és teszteket olvashat iPhone/iPad és iOS témakörben, erre a linkre kattintva.

Ne maradjon le erről sem!

Mint a legtöbb weboldal, mi is használunk sütiket az oldalon. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató