App törlése iOS 13 alatt: itt a megoldás

Mai tippünk azoknak szól, akik a minap telepítették a frissen megjelent iOS 13-at, de rémülten tapasztalták, hogy pár dolog nem pont úgy működik, ahogy megszokták. Egy app törlése iOS 13 alatt például egy kicsit másként megy, mint eddig megszoktuk. De nem érdemes megijedni, nem lesz nagy kihívás ez sem, s gyorsan megszokjuk.

FRISSÍTÉS 2019.11.05.: Az iOS 13.2 frissítés megjelenésével az Apple egyszerűsítette az appok törlését a cikkben leírtakhoz képest. Egy lépéssel beljebb vagyunk, ugyanis már a helyi menüben megjelenik a Törlés opció, nem kell még az Alkalmazások rendezése menüpontba is belépni. De az alap lépések maradtak a cikkben leírtak.

App törlése iOS 13 alatt

Az iOS 13 esetében kicsit átalakult a “helyi menü” használata a Főképernyőn. Eddig, ha kicsit hosszabban tartottuk az ujjunkat egy ikonon, az összes elkezdett mozogni, s a bal felső sarkukban megjelent az adott alkalmazás törlésére szolgáló gomb.

Mostantól viszont – mivel az Apple száműzte a 3D Touch használatát – a hosszabb időzés ujjunkkal egy ikon fölött azt eredményezi, hogy megjelenik a helyi menü, benne az appra vonatkozó funkciókkal. Sehol a megszokott X-es gomb.

De semmi gond, az is megmaradt, csak egy lépéssel tovább kell még mennünk. Érintsük meg a menü Alkalmazások rendezése / Rearrange Apps menüpontját, s máris mozogni kezdenek az ikonok, s megjelenik a törlésre szolgáló gomb is a bal felső sarkuknál. Pont mint eddig, csak egy mozdulattal tovább tart a dolog.

További lehetőségünk, hogy a menü megjelenésekor nem adjuk fel, hanem legalább 5 másodpercig az ikonon tartjuk az ujjukat. Ekkor a menü helyett rögtön az alkalmazástörlő üzemmódba jutunk, s a szokott módon elvégezhetjük bármelyik app eltávolítását a telefonról.

Ne maradjon le erről sem!

Mint a legtöbb weboldal, mi is használunk sütiket az oldalon. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató