Favicon megjelenítés Safari böngészőben macOS Mojave alatt

Mai mini-tippünk azoknak szól, akik Macet használnak, rajta. a legutóbbi, macOS Mojave rendszerrel. Mint azt anno részletesen megírtuk, a Mojave rendszer a nagy és látványos újítások – például éjszakai üzemmód, amelyet egy korábban bemutatott kis trükkel akár automatizálhatunk is – mellett hozott néhány kisebb, de praktikus extrát is. Ezek között van egy nem feltétlenül világrengető új funkció is: a favicon megjelenítés Safari böngészőben. Nem állítjuk, hogy emiatt volt eddig a legnagyobb hiányérzetünk a Safarit illetően, de az kétségtelen, hogy olykor jól jön, s ha már minden más böngésző alkalmas erre, legalább most már a Safariról is elmondható ugyanez.

Favicon megjelenítés Safari böngészőben

Az Apple persze nagyon ad a rendszer felületének ízléses megjelenésére, amit a faviconok megjelenítése néha kissé megtörhet, hiszen nem minden webfejlesztő figyel rá oda, hogy jól nézzenek ki ezek a kis képecskék az össze böngészőben. Így aztán a Safari alapértelmezésben nem is mutatja ezeket. Ha szükségünk van rájuk, be kell kapcsolnunk ezt a funkciót.

Szerencsére ez szinte gyerekjáték: csak indítsuk el a böngészőt, válasszuk a Safari / Preferences menüpontot. A megjelenő ablakban kattintsunk a Tabs gombra, majd itt jelöljük be a Show website icons in tabs opciót. Nem volt éppen bonyolult műveletsor, cserébe viszont máris láthatóvá válnak a megnyitott weboldalak ikonjai a böngészőfüleken. Ugyanitt természetesen bármikor ki is kapcsolhatjuk ezt a funkciót, ha kiszedjük a pipát a fentebb említett opció elől.

Ne maradjon le erről sem!