TOP 2018: a legjobb Windows és macOS karbantartó, gyorsító programok

Idén is meglehetősen sokat foglalkoztunk azzal, miként lehet a számítógépeken futó operációs rendszereket fürgébbé tenni, illetve eltakarítani róluk a feleslegesen helyet foglaló és a rendszert is egyértelműen lassító programokat. Így aztán év végére több olyan programot is tudunk mutatni, amelyekkel hatékonyan tuningolhatók a rendszerek. Következzenek hát a jelenlegi legjobb Windows és macOS karbantartó, illetve azokat gyorsító programok. Mivel mindegyikről írtunk már részletes tesztet, így most nem ismételjük önmagunkat, csak röviden összefoglaljuk, melyik miért érdekes. A részleteket és a letöltési linkeket pedig az innen elérhető korábbi cikkek rejtik.

 

A legjobb Windows karbantartó és gyorsító programok

Kezdjük rögtön egy nagy névvel: az iObit Advanced SystemCare nem ma kezdte a pályafutását, hosszú évek óta ott van az élbolyban, már csak azért is, mert van belőle ingyen használható – kicsit azért lebutított – verzió is. A fizetős változata rendkívül hatékonyan dolgozik, s a Turbo Boost funkcióval segítheti a rendszer folyamatos optimalizálását is.

Szintén jó nevű alkalmazás az Ashampoo WinOptimizer, amely egykor szinte állandó vendég volt a hazai nyomtatott IT szaklapok CD- és DVD-mellékletein. Használata nagyon egyszerű, a felülete jól átlátható. Rengeteg rendszerbeállítás automatikus optimalizálását elvégzi, így biztosítva a rendszer gyorsabb működését, illetve segít a szemét eltüntetésében is. Itt is van automatikus, folyamatos rendszer-optimalizálás ha kérjük. Játékosoknak pedig jól jöhet a Game Booster funkció.

Harmadik ajánlatunk az Auslogic BoostSpeed, amely ugyancsak régi motoros, bár a többségnek inkább talán a particionáló program ugrik be az Auslogic cég nevének hallatán. Nos, törődnek ők a Windows tuningolásával is, s ehhez a BoostSpeed igencsak jól sikerült eszköz. Ellentétben a másik két alkalmazással, ez sajnos nem kapott honosított, magyar nyelvű felületet, de akit az angol szövegek nem zavarnak, annak jó választás lehet. Meglehetősen profin gyorsítja a rendszert.

 

A legjobb macOS karbantartó és gyorsító programok

Bár sokan hajlamosak misztifikálni, azért a macOS sem egy tökéletesen hibátlan rendszer. A karbantartás például időről időre erre is ráfér, bár kétség kívül kevésbé érzi meg, ha a sok alkalmazást telepítünk és használunk, mint a Windows. Ha viszont úgy érezzük, kezd egy kicsit belefáradni a melóba, akkor a korábbi cikkünkben összeválogatott ingyenes módszerekkel és alkalmazásokkal gyorsan helyrepofozhatjuk.

Sőt, tudunk mutatni egy olyan macOS karbantartó szoftvert is, amelyik ugyan nem ingyen, de a pénzünkért cserébe jelenleg talán a leghatékonyabban tud rendet teremteni az Apple rendszerében. Erről itt írtunk részletes tesztet.

Ne maradjon le erről sem!

Mint a legtöbb weboldal, mi is használunk sütiket az oldalon. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató