Az éjszakai, sötét felület bekapcsolása Google Docs-ban

Az elmúlt időszakban elharapódzott az éjszakai- avagy sötét felületek terjedése a különféle platformokon és programokban. Korábban írtunk már arról, miként kapcsolható be a sötét felület a Youtube app androidos és iOS verzióiban, vagy hogyan lehet éjszakai üzemmódba váltani a Google keresőjét, sőt, arról is, mivel vehető rá a macOS Mojave, hogy a megfelelő időpontban automatikusan átváltsa a felületet éjszakai módba (mellesleg csokorba szedtük azokat a maces szoftvereket, amelyek már a megjelenés napján támogatták a macOS Mojave éjszakai üzemmódját). Ma folytatjuk ezt a “sorozatot” és mutatunk egy rém egyszerűen használható Chrome kiégszítőt, amellyel megoldható az éjszakai, sötét felület bekapcsolása Google Docs-ban is, hogy ha este egy sötét szobában fognánk neki írni, ne süsse ki a szemünket a monitor.

 

Az éjszakai, sötét felület bekapcsolása Google Docs-ban

Chrome kiegészítőkkel Dunát lehet rekeszteni, de akad a kínálatban néhány kifejezetten hasznosnak mondható darab. Ezek közé tartozik a Darkdocs is, melynek segítségével egyetlen mozdulattal válthatunk át éjszakai üzemmódba a Google Docs nevű ingyenes online szövegszerkesztőben. A Google népszerű irodai csomagjának többi tagjával sajnos nem működik a megoldás, így a táblázatok, vagy a prezentációk szerkesztésekor nem állhatunk át a sötét-szürkés külsőre, de a szövegszerkesztőben nálunk gond nélkül tette a dolgát a plug-in. Egy kattintás a böngésző eszköztárán ücsörgő ikonra és máris átálltunk a sötét oldalra, legalábbis ami a szövegírás körülményeit illeti. Ugyanilyen egyszerűséggel visszaállíthatjuk az eredeti színvilágot is.

Ennél többre persze nem alkalmas ez a kiegészítő, vagyis nem kapunk további extra funkciókat az irodai csomagban, de a feladatot, amire kitalálták, azt problémamentesen elvégzi. Egyedül a legördülő menüket hagyja meg fehéren, ami lehet negatívum vagy praktikus megoldás egyaránt. Nézőpont kérdése. Mindenesetre teljesen ingyen van, így bárki kipróbálhatja, hogy megfelel-e az elvárásainak.

Aki esetleg még jobban szeretné kihasználni a Google online irodai csomagjának lehetőségeit, annak ajánljuk korábbi cikkeinket e témában, melyeket erre a linkre kattintva érhetnek el.

Ne maradjon le erről sem!