Letölthető az Affinity Publisher kiadványszerkesztő béta verziója

Kedvenc alternatív képszerkesztő és vektorgrafikai szoftvereink az Affinity Photo és az Affinity Designer, amelyekről annak idején itt írtunk tesztet. Akkor még csak a maces változat létezett belőlük, ám azóta megjelent mindkettő Windowsra is, sőt, a Designerből iPad verzió is napvilágot látott. A mi szempontunkból most az asztali verziók a lényegesek, hiszen szerintünk az Affinity Photo és Designer azok a programok, amelyek képesek lehetnek kiváltani az Adobe Photoshopot és az Adobe Illustratort, ha valaki nem szeretne havi díjat fizetni az Adobe CC csomagért. Mindkettő professzionális eszköz, felvértezve az összes fontos funkcióval. Tökéletes alapot adnak akár digitális, akár nyomdai produktumok előállításához. A családból eddig csak egy jó kiadványszerkesztő hiányzott, amelyet a készítők amúgy ígértek is. Most pedig megérkezett: immár letölthető az Affinity Publisher kiadványszerkesztő béta verziója.

 

Letölthető az Affinity Publisher kiadványszerkesztő béta verziója

Béta, vagyis kiadás előtti, de ez alatt a rövid idő alatt, amíg módunkban állt megnyúzni az alapokat, nagyon biztatóan működik. Azt még nem merjük kijelenteni, hogy kiváltaná az Adobe InDesign-t, de ennek nem a program az oka, hanem az, hogy még nem volt elég időnk tesztelni. Szóval hamarosan nagy teszttel is jelentkezünk, amelyben részletesen bemutatjuk a program lehetőségeit. Mindenesetre ha ez is olyan színvonalúra sikeredett, mint az Affinity család másik két sarja, akkor lesz miért felkötni a gatyót az Adobe-nál is, hiszen sok felhasználó számára bőven megteszik ezek az alkalmazások professzionális felhasználásra is. Bár hozzá kell tenni, hogy az InDesign nagyon sokat fejlődött az elmúlt években a digitális kiadványok készítését illetően, s a béta alapján az Affinity Publishert inkább a print kiadványok készítésére készítik fel. De mint mondtuk, ez béta, szóval a végére még bármi lehet. Mindenesetre hagyományos nyomtatott kiadványok készítésével kapcsolatban több, mint biztató, amit látunk a programban.

Aki pedig szeretne maga is ismerkedni a béta verzióval, annak nem kell mást tennie, mint ellátogatni az Affinity Publisher béta letöltési oldalára, ahonnan a maces és a windowsos változat is letölthető. A béta verzió teljesen ingyenes.

Ha valaki még nem telepíteni a bétát, de szeretne bepillantást nyerni a lehetőségeibe, annak remek megoldást jelenthet az alábbi – angol nyelvű – tutorial videók megtekintése.

Ne maradjon le erről sem!