Animált 3D cápák, delfinek, koi pontyok az Asztal háttereként

Nem is olyan régen mutattunk a windowsos felhasználóknak egy remek kis alkalmazást, amelynek segítségével látványos videókat, animációkat lehet használni a Windows háttérképeként, gyakorlatilag egyetlen kattintással. Ma valami hasonlóval szolgálunk a maceseknek, bár összességében azért kicsit másról lesz szó: animált 3D cápák, delfinek, koi pontyok úszkálnak majd a macOS háttérképének helyén az alábbi programoknak köszönhetően. Azt kell mondjuk, lenyűgöző a látvány.

 

Animált 3D cápák, delfinek, koi pontyok macOS-re

A mozgó háttérképek hangulatossabbá tehetik a rendszert, s bár teljes képernyős alkalmazások használatakor értelemszerűen nem sok hasznukat vesszük, de ha ablakban dolgozunk, vagy épp nincs semmi megnyitva, akkor pazar látványt nyújtanak.

Mai ajánlatunk három alkalmazásból áll, mind a három más és más természeti csodát varázsol a képernyőre.

 

Koi Pond 3D

A Koi Pond 3D már szerepelt nálunk. Segítségével 3D-s koi pontyokat úsztathatunk a háttérben. Fontos, hogy most frissült is a program, így az alkalmazáson belüli vásárlások és a korábbi vásárlások visszaállítása is működik már az aktuális rendszeren (a cikk írásakor ez a macOS High Sierra). Használata nagyon egyszerű: kiválasztjuk a kívánt medencét, telepakoljuk olyan mintázatú koi pontyokkal, amelyek számunkra a legszimpatikusabbak, majd élvezzük a látványos. Vannak ki- vagy bekapcsolható hangeffektek, aláfestő zene, illetve testreszabhatjuk a medencék megjelenését is, vagyis kikapcsolhatjuk a vízinövényeket, szitakötőket, ha zavarnának.

A programból van ingyenes változat is, ezzel tesztelhetjük a lehetőségeket. A fizetős verzió értelemszerűen többet nyújt, illetve alkalmazáson belüli vásárlásokkal is tovább bővíthetjük medence- és hal készletünket.

 

Sharks 3D

Ha valaki cápa rajongó, a Sharks 3D-t semmiképp ne hagyja ki. Természetesen 3D-s cápák úszkálnak benne. Nem állítjuk, hogy tökéletes animációval, de ha az ember nem szőrszálhasogató és nem keresi kiguvadt szemekkel a hibákat, akkor a látvány abszolút élethűnek tűnik. Az alap cápaválasztékon túl vásárolhatunk továbbiakat (fehér cápa, kék cápa, tigriscápa, pörölycápa stb.) is a programon belül, illetve itt is beszerezhetünk további környezeteket (elsüllyedt tengeralattjáró, vízbe zuhant bombázó stb.).

A plusz elemek nem olcsók (699 forint darabja), viszont cserébe látványosak. Hasonlóan a Koi Ponds 3D-hez, itt is ki- vagy bekapcsolhatjuk a hangokat és az aláfestő zenét, illetve a különföéle extra elemeket (halak stb.).

 

Dolphins 3D

Végül következzenek sokak kedvencei: a delfinek, azaz a Dolphins 3D. Ez az egyik legrégebbi alkalmazás a válogatásban, de most ezt is frissítették.

Sajnos ez nem bővíthető alkalmazáson belüli vásárlással, így meg kell elégednünk azokkal a lehetőségekkel, amelyeket elsőre kapunk. Nem mintha bármi gond lenne ezzel, nagyon látványos, ahogy a 3D-s delfinek úszkálnak a képernyőn.

 

Közös lehetőségek

Lévén ugyanaz a fejlesztője a fenti alkalmazásoknak, számos opció egyezik bennük. Így például mindegyikben választhatunk statikus vagy dinamikus kamera módok között. Utóbbi látványosabb, hiszen nagyobb területre lesz rálátásunk a kiválasztott helyszínen, viszont nem mindenkinek bírja a gyomra, ha 3D-ben ide-oda mozog a kamera az Asztal hátterében. Az akku kímélő üzemmód már sokkal többeket érint, hiszen ezek a mozgó háttérképek azért jobban igénybe veszik a rendszer erőforrásait, mintha egy sima háttérképet jelenítenénk csak meg. Így aztán praktikus lehet, ha bekapcsoljuk, hogy alacsony akku töltöttség esetén automatikusan kapcsoljon ki a 3D-s háttérkép. Mondjuk egy iMac vagy Mac Mini esetében ez nem szempont. Végül szintén erőforrás-kímélés végett kikapcsolhatjuk az élsimítás funkciót is. Emellett azt is meghatározhatjuk, hogy látni szeretnénk-e a program ikonját a Dockon is, vagy elég, ha a menüsorból elérjük a beállításokat.

Összegzésül: választhatjuk bármelyiket a három program közül, mindegyik nagyon látványos, ráadásul van belőlük ingyenes teszt változat is az App Store-ban, így ha bizonytalanok vagyunk, érdemes azokkal kezdeni.

Ne maradjon le erről sem!

Mint a legtöbb weboldal, mi is használunk sütiket az oldalon. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató