Karácsonyi animált háttérképek és karácsonyi képernyőkímélők

Korábban mutattunk már látványos, animált háttérképeket általános felhasználásra, az év bármely időszakára. Ma egy kicsit szűkítenénk a dolgot, hiszen hamarosan itt a karácsony, így időszerű ünnepi külsővel felruházni a számítógépet is, hogy fokozzuk a hangulatot. Következzenek hát hangulatos karácsonyi animált háttérképek és karácsonyi képernyőkímélők, amelyekkel kiteljesíthetjük az ünnepet.

Karácsonyi animált háttérképek és karácsonyi képernyőkímélők

Ha valaki folyamatosan olvas minket, az alábbiakban több ismerős alkalmazással is találkozhat, hiszen mindegyiket bemutattuk már korábban. Ezekkel a programokkal animált háttérképeket tudunk betenni a Windows vagy a macOS Asztalára. Mindkét rendszeren van lehetőség valós időben renderelt, 3D-s kompozíciók megjelenítésére, illetve arra is, hogy direkt erre a célra készült rövid, automatikusan ismétlődő videókat tegyünk meg háttérképként. Ám maguk a programok jelentősen eltérnek a két rendszeren.

Megoldások Windowsra

Ha valaki látványos, karácsonyi képernyőkímélőre vágyik, s hajlandó erre pár ezer forintot áldozni is, feltétlenül ismerkedjen meg a 3Planetsoft White Christmas nevű képernyőkímélőjével. De ez nem minden, több mint húsz hangulatos 3D-s, animált képernyőkímélő vár ránk az oldalon.

Aki inkább animált háttérképekben, háttérképként beállítható videókban gondolkozik, a legjobb választás a Wallpaper Engine lehet, de ennek akadnak ingyenes alternatívái, amelyekről szintén írtunk korábban részletes tesztet: az egyik a Lively Wallpaper, amely nagyon meggyőző és a Wallpaper Engine-hez hasonlóan rendelkezik saját gyűjteménnyel is, vagy letölthetünk hozzá ingyenes loop videókat, amelyeket felhasználhatunk animált háttérképnek. Néhány ilyen videót linkelünk is most rögtön, ide kattintva letölthetők, teljesen ingyen.

Megoldások macOS-re

Ha valaki Macre keres hangulatos, 3D-s animációkat háttérképnek vagy képernyőkímélőnek, a 3Planetsoft nevével kell elsősorban megismerkednie. Korábban mutattunk tőlük virtuális kandallókat, amelyek elhelyezhetők háttérképként és használhatók képernyőkímélőként is, s amúgy szintén hangulatosak lehetnek így a karácsonyi időszakban. Nos, a cégnek természetesen akadnak kifejezetten karácsonyi animációi is. Ezeket – hasonlóan a kandallókhoz – szintén megtaláljuk az ingyen letölthető Screen Wonders nevű alkalmazásban. Sajnos maguk a karácsonyi hátterek nem ingyenesek, alkalmazáson belüli vásárlással lehet őket megszerezni. Ám az alig több mint ezer forintos darabárért kifejezetten látványos, animált háttérképeink lehetnek, a karácsonyi hangulatba öltöztetett kisvárostól a kedves, behavazott házikón és a Mikulás kastélyán át, a hóval borított erdei sétáig.

Ezek a háttérképek valós időben renderelt 3D kompozíciók, így kissé jobban igénybe veszik a Macet, mint akár egy egyszerű videó folyamatos lejátszása. Emellett az összetettebb darabokhoz – például a karácsonyi kisvároshoz – nem árt, ha erősebb Macünk van. A Screen Wonders egyébként támogatja az Apple M1 chippel szerelt gépeket is.

De ha nincs szükségük realtime 3D-s megoldásokra, s beérnénk loop videókkal, akkor jó megoldást lehet a Dynamic Wallpaper Engine is, amelynek saját videogyűjteményét kiegészíthetjük az internetről ingyen letölthető darabokkal, például innen.

Ne maradjon le erről sem!