Időjáráshoz automatikusan alkalmazkodó külső Firefoxhoz

Dacára annak, hogy IT oldal vagyunk, az időjárás mindig ide tolakodik valamilyen formában. Igaz, nem akkora csoda ez, hiszen az időjárás változásai erősen befolyásolják a mindennapokat, így nem árt tudni, mi várható. Ennek köszönhetően aztán mutattunk már időjárás előrejelző appokat okostelefonra (emitt a legdögösebbet, itt a legmókásabbat, itt pedig többet is egyszerre), de akár Windowsra is. Utóbbira még az időjáráshoz automatikusan alkalmazkodó háttérképpel is szolgáltunk. A mai téma is leginkább erre hajaz: megmutatjuk, honnan szerezhető be az időjáráshoz automatikusan alkalmazkodó külső Firefoxhoz. A beüzemelése mindössze pár kattintás, szóval érdemes ma is velünk tartani.

 

Időjáráshoz automatikusan alkalmazkodó külső Firefoxhoz

A Firefox – hasonlóan a Chrome-hoz – kifejezetten jól bővíthető böngésző. Ráadásul nem csak a funkciók tekintetében tuningolható, hanem a külsejét is tetszőlegesen alakíthatjuk a különféle skinekkel.

Van azonban egy izgalmas kiegészítő, amely nem statikus külsővel ruházza fel a böngészőt, hanem lehetővé teszi, hogy annak felülete dinamikusan alkalmazkodjon az éppen aktuális időjáráshoz.

A Dynamic Weather Theme egyetlen kattintással telepíthető a Firefox Add-ons oldalról, s miután beépült a böngészőbe, nincs más dolgunk, mint megadni neki a helyzetünket. Ezt megállapíthatja automatikusan is, ha engedélyezzük ezt a funkciót számára, de ha inkább fixen “beleégetnénk” egy adott helyszínt, akkor beírhatjuk az adott város, helység nevét is. Ettől kezdve a Firefox felülete dinamikusan idomul az éppen aktuális időjáráshoz.

Ha napsütés van, akkor jól járunk, mert a kék háttér és a rajzol nap kifejezetten vidám hangulatú. Ha borúsabb az idő, a Firefox felülete is “felhősödik”, netán még az eső is elered rajta, szerencsére csak virtuálisan.

Mindent egybevetve ez a plug-in nem mondható létfontosságúnak, de ha szeretjük a változatosságot, akkor egy remek megoldás arra, hogy ne manuálisan kelljen babrálnunk a skineket. Ráadásul a böngésző felülete így remekül alakul az időjárás által (is) befolyásolt hangulatunkhoz. Szóval kétség kívül jópofa ötlet.

Ne maradjon le erről sem!