Időjáráshoz igazodó háttérkép letöltése Windowsra, OS X-re

Korábban mutattunk már egy nagyon látványos 3D-s halastavat, amely állandóan változó háttérképként teljesíthet szolgálatot OS X alatt. Ezúttal egy olyan háttérkép letöltése van soron, amely Windowson és OS X-en egyaránt használható, s az adott időjárásnak megfelelő látvánnyal dobja fel az rendszerek Asztalát.

 

Időjáráshoz igazodó háttérkép letöltése

Földgömbös háttérkép rengeteg található a szerte az interneten. A DesktopEarth különlegessége, hogy a programmal generált háttérkép állandó változásban van, attól függően, hogy áll a felhőtakaró a bolygó körül, illetve hol van nappal és éjszaka.
A látószöget és a földgömb típusát mi választhatjuk meg, gyakorlatilag úgy alakítjuk a látványt, ahogy nekünk tetszik, miképp azt is, hogy milyen sűrűn frissítse a képet a program. A háttérben futva a DesktopEarth teszi a dolgát: folyamatosan változó háttérképet kreál számunkra az aktuális adatok alapján.


Látványos, nyugtató. Ráadásul részleges időjárás előrejelzésnek sem utolsó, hiszen folyamatosan figyelhetjük a felhőtakaró változásait (már amikor éppen nem takarja ki egy program a háttérképet).
Ha szeretjük az ilyen érdekességeket, érdemes kipróbálni. Windowsra teljesen ingyenes (de adakozhatunk a készítőknek munkájukért cserébe), míg OS X-re az App Store-ból tölthetjük le, 5 eurós áron.

Ne maradjon le erről sem!