Fénykard effekt és temérdek egyéb látványosság videóinkra, ingyen

Az elmúlt időszakban mutattunk már fizetős és ingyenes FCPX plug-ineket, amelyekkel látványosabbak lehetnek Youtube videóink, okostelefonos felvételeink, vagy bármilyen üzleti videónk, bemutatkozó anyagunk. Ma egy olyan – ingyenes – VFX plug-in gyűjteményt mutatunk, amelyben a népszerű fénykard effekt mellett, temérdek egyéb látványosság is várja, hogy feldobjuk velük videóinkat.

 

Ignite Express 2017: fénykard effekt és társai

Nem is olyan régen mutattuk be a Hitfilm Express 2017-et, amely a szintén bemutatott Hitfilm Pro 2017 videoszerkesztő szoftver ingyenes kistestvére. Mindkettő professzionális videovágó- és effektező szoftver, ám ennek ellenére közel sem biztos, hogy ha valaki már megszokta a Adobe Premiere Pro-t vagy a Apple Final Cut Pro X-et, akkor váltani szeretne, pusztán az effektek miatt. Bármennyire csábítóak is.

Szerencsére a Hitfilm készítői gondoltak erre is, így a Hitfilm Pro/Express 2017 alkalmazások effektjeit és szűrőit egy külön csomagban is összerakták. Ez lett az Ignite Pro 2017, illetve annak a napokban megjelent ingyenes változata, az Ignite Express 2017. Ebben több, mint 80 különleges plug-int találunk – kategóriákba rendezve -, amelyeket szabadon használhatunk Premiere Pro-ban, Final Cut Pro X-ben és egyéb videoszerkesztő alkalmazásokban (After Effects, Motion, Sony Catalyst, DaVinci Resolve, NUKE, EDIUS, Media Composer, Vegas Pro 14). Az ingyenes gyűjteményben olyan nyalánkságokat találunk, mint a most már többször emlegetett fénykard modul, látványos 360° videó effektek, fényeffektek, színkorrekciós eszközök stb. Rengeteg különféle effekt és preset került a csomagba, teljesen ingyen. Ezek segítségével igencsak gyorsíthatjuk és egyszerűsíthetjük a munkánkat. A plug-inek kivitelezésére nem lehet panaszunk, mindegyik effekt és szűrő teljesen testreszabható.

Ha ennél többre vágyunk, az sem lehetetlen, a továbblépéshez ott van az Ignite Pro 2017, 220 eurós áron, még méretesebb eszköztárral: 150 VFX plug-innel.

Kezdetnek viszont érdemes próbára tenni az ingyenes változatot, különösen kezdők esetében, ugyanis ez is bőséges tárháza az extra moduloknak. Mi FCPX-ben teszteltük és gond nélkül működött. Szépen, kategóriákra bontva tallózhatjuk a gyűjteményt.

A videovágással és effektezéssel most ismerkedőknek ajánljuk még a Hitfilm Youtube csatornáját, ahol rengeteg hasznos tutorial videó található ebben a témakörben.

Ne maradjon le erről sem!