Veszteségmentes tömörítés JPG és PNG fájloknál, telepítés nélkül

Több módszert is mutattunk már a PNG fájlok gyors és hatékony, ámde emellett veszteségmentes tömörítésére. Szolgáltunk e témakörben ingyenes windowsos és rendkívül hatékony maces programokkal egyaránt. Ezúttal azoknak szeretnénk kedvezni, akik a veszteségmentes tömörítés végett nem kívánnak feltelepíteni semmilyen programot, egyszerűen csak túl akarnak esni a procedúrán egy pillanat alatt, aztán elfelejteni az egészet. Számukra tökéletes választás lehet az alábbi online szolgáltatás.

 

Veszteségmentes tömörítés JPG és PNG fájloknál

Kicsit furcsa lesz, mert két linket is ajánlunk a dologra, de tulajdonképpen ugyanarról van szó. A TinyJPG és a TinyPNG linkek egyaránt ugyanarra az oldalra visznek minket, amely a JPG és PNG fájlok veszteségmentes tömörítésére hivatott.

Az ingyenes verzióban maximum 20 képet tömöríthetünk egy lépésben, 5 MB-os fájlonkénti limittel. Ez persze az esetek többségében több mint elegendő. Ha viszont többre vágyunk, előfizethetünk a Pro változatra. Sőt, az oldal amúgy szolgál egy API-val is, amely például WordPress oldalaknál (is) használható, hogy a Médiatárba feltöltött képeket automatikusan átméretezze. Utóbbiból is kitűnik, hogy egy weboldalnál komoly szempont a feltöltött képek fájlmérete, ha ezt anélkül tudjuk kordában tartani, hogy romlana a képminőség, nyertünk. De jól jöhet a dolog mobil appok fejlesztőinek, vagy például edm levelek kiküldésekor is. Bármilyen esetben, amikor a fájlméret fontos tényező, de emiatt nem akarjuk feláldozni a képi tartalom minőségét. Ha tehát még nem állítottunk csatasorba erre a feladatra külön programot, akkor érdemes kipróbálni ezt az oldalt, hiszen teljesen ingyen is használhatjuk, még csak telepítenünk sem kell semmit.

Az átalakított képfájlokat egyébként nem csak a gépünkre, hanem akár Dropbox fiókunkba is letölthetjük az oldalról.

Aki pedig esetleg a PNG fájlok helyett inkább PDF fájlok tömörítésén törné a fejét, annak javasoljuk korábbi cikkeinket ebben a témában.

Ne maradjon le erről sem!