Chrome plug-in, hogy ne Facebookozzunk munka helyett

Nem vita tárgya: jó dolog a Facebook sok szempontból, nem véletlenül lógnak rajta annyian… munkaidőben is. Csak hát jól kiszúrunk magunkkal, ha nem vigyázunk, hiszen a főnök sem örül majd, ha azt látja, hogy órák óta a FB hírfolyamunkba vagyunk merülve (bár erre az esetre is létezik pánikgombos chrome plug-in), s persze nem szerencsés az sem, ha emiatt feltorlódnak a tennivalók, kapkodhatunk irodazárás előtt.

Korábban volt már nálunk egy jópofa Chrome plug-in, amelyik “önfegyelemre” neveli a felhasználókat, ha munkaidőben bármilyen más weboldalra tévednének, mint ahol valóban dolguk van. De a Chrome-hoz akadnak még más Facebook kiegészítők, így például a most következő, szinte pótolhatatlan darab.

 

Todobook

A Todobook nem machinál azzal, hogy teljesen eltiltson minket a Facebooktól, viszont ügyesen figyelmeztet arra, hogy még akad tennivalónk, majd után olvasgassunk.

A plug-in telepítése után a Facebook oldalunk hírfolyamát felcseréli egy tennivaló listára. Amíg az ott felvett pontokon nem jutunk túl (vagyis nem pipáljuk ki az összes tennivalót készre), addig bizony nincs Facebook hírfolyamunk. Legfeljebb könnyes szemekkel bámulhatjuk a to-do listát.

Viszont ha túljutunk az összes ponton, máris hozzáférünk pár percre a hírekhez, megosztásokhoz. Ezután felvehetjük friss teendőinket és aztán amíg azokkal nem végeztünk, újabb FB szünet jön. Az élet már csak ilyen.

Bár egyelőre nem láttunk még céget, amelyik ezt bevezette volna, de ennél nagyobb sületlenségekkel is találkoztunk már munkamorál-javítás címén, szóval lehet, hogy ez egy kedvesebb gesztus lenne a munkáltató részéről, mint például 15 percenként adminisztrálni, ki mi csinál a gépén…

Önmagunk fegyelmezésére viszont akkor vetjük be, amikor csak kedvünk tartja. Teljesen ingyenes.

Ne maradjon le erről sem!

Oldalunkon sütiket használunk a megfelelő működéshez. Erről bővebb információt Adatkezelési tájékoztatónkban talál. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató