Chrome pánikgomb: ha meglepne a főnök

Ha készítenénk egy felmérést, hogy ki az, aki munkaidőben is hajlamos kicsit elkalandozni a privát Facebook oldalára vagy beleolvasni kedvenc blogja friss cikkeibe, bizonyára nem érne minket nagy meglepetés azt illetően, hogy a többség így tesz.

Mi ugyan nemrég mutattunk egy módszert arra, miként tudjuk fegyelmezni magunkat ilyen esetekben a weboldalak automatikus, időzített letiltásával, de azért kétségek gyötörnek minket továbbra is, hogy ezt tömegével kezdték el használni a munkahelyeken.

Tudunk viszont olyan megoldással is szolgálni, amely garantáltan elterjed majd pillanatok alatt a munkára használt gépeken…

 

Pánikgomb, ha jön a főnök

E megoldás nem más, mint a Chrome böngészőbe pár kattintással beépíthető PanicButton. E kis kiegészítő segítségével egyetlen kattintással elrejthetjük a közelgő főnök szeme elől a megnyitott böngésző füleket, bennük a Facebook oldalunkkal, a kedvenc blogunkkal, vagy bármivel, ami nem a munkához kapcsolódik. S ami a legjobb: ezek helyett rögtön megnyílik az általunk előre megadott weblap, amely természetesen már szorosan a munkánk része. Sőt, adott esetben több ilyen oldalt is megadhatunk (admin felületek, céges honlap stb.).

Megjegyzés: a PanicButton plug-in beállításainál bátran “tekerjük át” a felső reklám részt, nincs köze a modul működéséhez. Az alatta található részen fellelhető minden szükséges opció, amire csak szükségünk lehet.

Az elrejtést rezzenéstelen arccal hajthatjuk végre, egyetlen kattintás csupán a Chrome eszköztárán látható kis ikonra. De rendelhetünk a funkcióhoz billentyűkombinációt is. Ha pedig biztosra akarunk menni, az is beállítható, hogy az említett kis ikon is eltűnjön az eszköztárról amíg szükséges. Ennyi!

A PanicButton nem feltétlenül tartozik a munkánkat segítő Chrome pluginek közé, viszont könnyen elképzelhető, hogy megelőzhetünk vele egy alapos főnöki fejmosást…

Ne maradjon le erről sem!

Oldalunkon sütiket használunk a megfelelő működéshez. Erről bővebb információt Adatkezelési tájékoztatónkban talál. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató