Így készíthetünk anim GIF-et Youtube vagy Vimeo videókból

Nemrég mutattunk egy nagyon sokoldalú, ingyenes alkalmazást Windowsra, amelynek segítségével kedvenc videóink egy-egy részletét (szinte bármilyen videoformátumból) átalakíthatjuk animált GIF képpé.
Bár azzal a programmal is megoldható, hogy egy Youtube videót konvertáljunk, ám ehhez előbb nekünk kell gondoskodni a kiválasztott videó letöltéséről (ami persze nem éppen bonyolult feladat, hiszen már megmutattuk, miként lehet megoldani, de mégis csak egy plusz lépés a folyamatban).
Ezúttal egy olyan online megoldást mutatunk, amivel közvetlenül a Youtube-ról válogatva kreálhatunk anim GIF-eket.

Giphy

A Giphy ingyenes és telepítés nélkül használható bármely asztali rendszeren (Windows, OS X, Linux).
Eleve találunk rajta egy halom jópofa GIF-et, melyeket megoszthatunk másokkal, de ha van egy Youtube, Vimeo, vagy Vine mozink, amelynek egy részletéből anim GIF-et szeretnénk készíteni, ennél egyszerűbb megoldást aligha találunk.
Elég meglátogatni az oldalt és ott a Create gombra kattintani, majd beilleszteni a kérdéses online videó linkjét.

Ezután csak ki kell jelölnünk a kezdő és befejező részeket a videóból, majd – ha szeretnénk – elhelyezhetünk feliratot is készülő animációnkon.
Ha mindennel elkészültünk, egy mozdulat és máris megszülethet az animált GIF kép.
A kész képet letölthetjük GIF-ként, de kapunk embed kódot is, ha úgy illesztenénk be weboldalunkba, illetve azonnal megoszthatjuk azt közösségi oldalakon.

giphy-youtube-anim-gif-2

Ha valaki saját videóból szeretne GIF-et varázsolni, arra is van lehetőség a Giphyn: feltöltheti a saját videót, korlátozott méretig. Ez esetben viszont mi inkább a korábban bemutatott alkalmazást ajánljuk, hiszen akkor nem kell feltöltéssel bajlódni, bármilyen videoformátumból készülhet GIF, ráadásul ott jóval több testreszabási opciót találunk.
A Giphy ellenben tökéletes választás, ha eleve online videókból szeretnénk kiragadni egy részletet, anim GIF-ként.

Ne maradjon le erről sem!