Így konvertálhatunk GIF animációvá bármilyen videót

Reneszánszát éli az interneten az animimált GIF formátum. A folyamatosan ismétlődő, videókból kivágott részletek, mozogó képek, nomeg az anim GIF alapú bannerek mindent beterítenek a világhálón. Leginkább a közösségi oldalakat.
Korábban mutattunk már példát arra, miként rögzíthetjük a képernyőn történő eseményeket animált GIF formátumba.
Ezúttal arra ajánlunk egy programot, hogy bármilyen videóból készíthessünk anim GIF-et. Naná, hogy ingyen!

Videóból GIF

Az Aiseesoft Video to GIF Converter a cég komolyabb videokonvertáló alkalmazásának kicsit “lebutított”, ingyenes változata, amely kimeneti formátumként kifejezetten csak a GIF-et tartotta meg a nagyobb testvér bőséges kínálatából.

aiseesoft-video-to-gif-converter-04

Viszont nekünk épp erre kell: segítségével nagyon egyszerűen alakíthatjuk kedvenc videónk egy részletét animált GIF képé.
Teljes videókat konvertálni nem nagyon lenne értelme, hiszen a GIF-nél veszik a hang és romlik a képminőség is, szóval puszta kedvtelésből nem nyerünk semmit, ha egy komplett filmet akarunk GIF-be konvertálni.

A programmal viszont kivághatunk egy adott részletet (pár másodpercben érdemes gondolkodni) és abból már könnyedén készíthetünk optimalizált, gyorsan letölthető és a modern böngészőt által extra plug-inek nélkül megjeleníthető animációt, amely adott esetben folyamatosan ismétlődhet.

Bemeneti formátumok terén a Video to GIF Converter nem szívbajos: közel 200 különféle videoformátumot képes importálni, így akár a Youtube-ról – sajnos nem közvetlenül a programmal – letöltött videót is átalakíthatjuk. Videóinkat az átalakítás előtt megvághatjuk, fényelhetjük, optimalizálhatjuk a színeket a GIF-es megjelenítési lehetőségekhez. Akár még vízjelet is tehetünk rá.
Ha több rövidebb videót akarunk összerakni egybe, az sem gond, van Merge funckió is.

Mindent egybevetve az Aiseesoft Video to GIF Converter szinte tökéletes megoldás, ha bármilyen videóból vagy animációból animált GIF képet szeretnénk kreálni. Pillanatok alatt elkészülhetünk vele és már tehetjük is fel kedvenc közösségi oldalunkra, vagy éppen blogunkba.

Ne maradjon le erről sem!