GIF mémek készítése pár kattintással, online

Bár nem kezdődött az őrület, a mémek hulláma úgy tűnik, még egy ideig nem állítható meg. Nap mint nap jönnek szembe a közösségi oldalakon, megkerülhetetlenül. De miért csak mások jópofaságait nézegetnénk, ha nekünk is akadnak jó ötleteink? Nem konyítunk a grafikai programokhoz? Semmi gond! Íme néhány ingyenes, online megoldás, melyekkel a GIF mémek készítése pár kattintással megoldható, grafikusi tehetség nélkül. Csak ötletünk legyen!

GIF mémek készítése

Korábban már összeszedtük a legjobb ingyenes GIF gyűjteményeket. Ha tehát nincs a gépen felhasználásra váró anim GIF, akkor ezekről az oldalakról pillanatok alatt beszerezhetünk párat.

Van azonban ennél összetettebb szolgáltatás is. Ez pedig nem más, mint a Giphy Gif Maker. Itt is hozott anyagból kell dolgoznunk, vagyis fel kell tölteni egy animált GIF képet, ámde utána kész Kánaán a funkciókínálat: animált, testreszabható feliratok, animált objektumok helyezhetők el a képen, illetve alkalmazhatunk rajta különféle szűrőket is.

Ha pedig még ennél is több kreativitás szorult belénk, akár rajzolhatunk is a képre. ha elkészültünk, a képek feltölthetjük a Giphy gyűjteményébe, ahonnan azután lehetőségünk van letölteni, vagy közvetlenül onnan belinkelni más oldalakra.

Végül ott van még a Gifs.com, amely lehetőségeit tekintve nagyon hasonlít a Giphy-re. Itt ugyan a szövegeket kevésbé csiszolhatjuk látványosra, de azért minden testreszabható, így a végeredményt teljesen az elképzeléseinkhez alakíthatjuk. Itt is vízjelet kapunk a végleges GIF jobb alsó sarkába, de ez nem túl zavaró. Ezt leszámítva pedig teljesen ingyen használhatjuk a fontos funkciókat. Ha szabadulni akarunk a vízjeltől, akkor sajnos fizetnünk kell. A Create GIF gombra kattintva elkészül a végleges kép, amelyet a rendszer automatikusan ment a felhőbe, de onnan könnyedén letölthetjük azt, vagy kérhetünk hozzá közvetlen linket, mondjuk fórumokba történő beillesztéshez.

Mindent egybevetve szinte teljesen mindegy, melyiket választjuk e három online szolgáltatás közül, mivel mindegyiknek megvannak a maga előnyei, hátrányai. Érdemes mindegyiket próbára tenni. Ehhez regisztrálnunk sem kell rajtuk, anélkül is tesztelhetünk minden ingyenes funkciót, s letölthetjük az elkészült animációkat is.

Aki pedig nem érné be ennyivel, annak tudjuk ajánlani korábbi cikkeinket e témakörből, melyekben megmutattuk, miként lehet videókat konvertálni GIF animációvá, vagy éppen Youtube videókat átalakítani erre a formátumra. De még azoknak is szolgáltunk megoldással, akik felvennék a számítógépen végzett ténykedésüket anim GIF-ként.

Ne maradjon le erről sem!