GIF mémek készítése pár kattintással, online

Bár nem kezdődött az őrület, a mémek hulláma úgy tűnik, még egy ideig nem állítható meg. Nap mint nap jönnek szembe a közösségi oldalakon, megkerülhetetlenül. De miért csak mások jópofaságait nézegetnénk, ha nekünk is akadnak jó ötleteink? Nem konyítunk a grafikai programokhoz? Semmi gond! Íme néhány ingyenes, online megoldás, melyekkel a GIF mémek készítése pár kattintással megoldható, grafikusi tehetség nélkül. Csak ötletünk legyen!

 

GIF mémek készítése

Kezdjük egy pofonegyszerűen használható szolgáltatással, amely nem más, mint az Animated Meme Generator. Saját képkínálata nincs, vagyis hozott anyagból kell dolgoznunk. Ám ez sem akkor kihívás, hiszen korábban már összeszedtük a legjobb ingyenes GIF gyűjteményeket. Ha tehát nincs a gépen felhasználásra váró anim GIF, akkor ezekről az oldalakról pillanatok alatt beszerezhetünk párat. Le sem kell töltenünk, elég, ha vágólapra másoljuk a linkjüket, a megadjuk azt az Animated Meme Generator Gif URL részénél. Ezután csak beírjuk a kép felső részére és aljára szánt mondanivalónkat, majd a Preview gombra kattintva azonnal láthatjuk az eredményt. Ha kell, a lap jobb oldalán még módosíthatjuk a szöveg jellemzőit is, de ha ezzel is megvagyunk, nincs is más dolgunk, mint letölteni a kész anyagot, majd megosztani kedvenc közösségi oldalunkon.

Van azonban ennél összetettebb szolgáltatás is. Ez pedig nem más, mint a Giphy Gif Maker. Itt is hozott anyagból kell dolgoznunk, vagyis fel kell tölteni egy animált GIF képet, ámde utána kész Kánaán a funkciókínálat: animált, testreszabható feliratok, animált objektumok helyezhetők el a képen, illetve alkalmazhatunk rajta különféle szűrőket is.

Ha pedig még ennél is több kreativitás szorult belénk, akár rajzolhatunk is a képre. ha elkészültünk, a képek feltölthetjük a Giphy gyűjteményébe, ahonnan azután lehetőségünk van letölteni, vagy közvetlenül onnan belinkelni más oldalakra.

Végül ott van még a Gifs.com, amely lehetőségeit tekintve nagyon hasonlít a Giphy-re. Itt ugyan a szövegeket kevésbé csiszolhatjuk látványosra, de azért minden testreszabható, így a végeredményt teljesen az elképzeléseinkhez alakíthatjuk. Itt is vízjelet kapunk a végleges GIF jobb alsó sarkába, de ez nem túl zavaró. Ezt leszámítva pedig teljesen ingyen használhatjuk a fontos funkciókat. Ha szabadulni akarunk a vízjeltől, akkor sajnos fizetnünk kell. A Create GIF gombra kattintva elkészül a végleges kép, amelyet a rendszer automatikusan ment a felhőbe, de onnan könnyedén letölthetjük azt, vagy kérhetünk hozzá közvetlen linket, mondjuk fórumokba történő beillesztéshez.

Mindent egybevetve szinte teljesen mindegy, melyiket választjuk e három online szolgáltatás közül, mivel mindegyiknek megvannak a maga előnyei, hátrányai. Érdemes mindegyiket próbára tenni. Ehhez regisztrálnunk sem kell rajtuk, anélkül is tesztelhetünk minden ingyenes funkciót, s letölthetjük az elkészült animációkat is.

Aki pedig nem érné be ennyivel, annak tudjuk ajánlani korábbi cikkeinket e témakörből, melyekben megmutattuk, miként lehet videókat konvertálni GIF animációvá, vagy éppen Youtube videókat átalakítani erre a formátumra. De még azoknak is szolgáltunk megoldással, akik felvennék a számítógépen végzett ténykedésüket anim GIF-ként.

Ne maradjon le erről sem!