Windows 11 God Mode bekapcsolása egyszerűen

A Windows 11 testreszabásával kapcsolatban már több tippel is szolgáltunk az elmúlt hónapokban (néhánnyal már a végleges rendszer megjelenése előtt). Az új rendszer modernizált felülete ugyan üdítőleg hat az eddigi, kissé elavult Windows képi világ után, ám ez nem jelenti, hogy a rendszer minden ízében tökéletesre sikeredett, vagy épp maradéktalanul megfelelne minden felhasználó igényeinek. Így aztán szóba került már nálunk a Tálca áthelyezése a képernyő felső részére, a rendszer Fájlkezelőjének cseréje, vagy épp az is, miként lehet kihasználni az új, beépített pomodoro időmérőt a hatékonyságunk fokozására. Ma azoknak szolgálunk egy extra tippel, akik egyetlen felületen szeretnék átlátni a Windows 11 összes fontos beállítási lehetőségét, még azokat is, amelyek esetleg amúgy rejtve vannak a felhasználók elől. Lássuk, miként lehetséges a Windows 11 God Mode bekapcsolása egyszerűen és gyorsan.

Windows 11 God Mode bekapcsolása

A legutóbbi Windows kiadásokban már szinte kivétel nélkül van egy úgynevezett God Mode, amely ugyan alapból nem elérhető mindenkinek, de ennek ellenére viszonylag egyszerűen hozzáférhető. Bekapcsolásához, pontosabban a hozzá vezető út kiépítéséhez mindössze pár kattintás – egy persze egy admin jogosultsággal felruházott felhasználói fiók – szükséges:

  • Hozzunk létre az Asztalon egy új mappát (jobb oldali egérgombbal kattintsunk az Asztal egy üres részére, majd a megjelenő helyi menüben válasszuk az Új, majd azon belül a Mappa menüpontot). Ne adjunk neki nevet, csak nyomjunk le egyszer az Enter gombot, ha létrejött.
  • Ezután kattintsunk a jobb egérgombbal az új mappánkra, s a megjelenő helyi menüben kattintsunk az Átnevezés ikonra (ez átkerült a menü felső részére a Windows 11-ben, nincs külön kiírva a neve, mint anno a Windows 10-ben és elődeiben). Ha megnyílik az átnevezésre szolgáló szövegmező, illesszük be az alábbi szöveget névként:

GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}

  • Ha megvagyunk a kissé fura szöveg beillesztésével, nyomjunk Entert.

Ha mindent jól csináltunk, egy kis kék ikont kapunk, név nélkül, amelyre kattintva megnyitható az úgynevezett GodMode lista. Ez gyakorlatilag a rendszer összes beállítási lehetőségét elérhetővé teszi, egy kategóriákra bontott listában.

A szoftver és hardver működésétől, a rendszer rejtettebb jellemzőin át, az internet beállításokig mindent megtalálunk így egy helyen. Kevésbé elegáns felületen, mintha a Gépházat nyitnánk meg, viszont adott esetben talán gyorsabban.

Az opciók módosítását persze elsősorban a haladó felhasználóknak javasoljuk, mert olyan rendszerjellemzők is megváltoztathatók itt, amelyekkel rossz döntés esetén akár adatvesztést, vagy a rendszer nem megfelelő működését is előidézhetjük. Érdemes tehát körültekintően dolgozni vele.

Ne maradjon le erről sem!