Hatékonyságunkat növelő program a Windows 11-ben, ingyen

A számítógép ma már szinte nélkülözhetetlen munkaeszköz, amely adott esetben akár arra is alkalmas, hogy segítsen hatékonyabbá tenni a napi munkavégzést. Ehhez számtalan remek alkalmazást ajánlottunk már, többek között különféle cross-platform pomodoro időmérőket is. Ma viszont egy örömhírrel szolgálunk azoknak, akik már most azon gondolkoznak, hogy megjelenése után váltanak a Windows 11 rendszerre, vagy akár már most használják a bárki számára ingyen tesztelhető – de jelenleg még azért sok hibát tartalmazó és igen képlékeny állapotú – béta verziót. Számukra biztosan jó hír, hogy adott esetben nem lesz szükségük különálló pomodoro alkalmazás letöltésére és telepítésére, van ugyanis egy új, a hatékonyságunkat növelő program a Windows 11-ben

Hatékonyságunkat növelő program a Windows 11-ben

A teljes igazsághoz hozzátartozik, hogy maga a program nem új, ugyanis már régóta a Windows verziók része. Ám a Windows 11-ben a Microsoft kibővítette a rendszer saját Óra alkalmazásának tudását, hogy az Időzítő, Stopper, Világóra és Ébresztőóra funkciók mellett a hatékonyságunk növelését is segíthesse.

Ehhez bekerült egy Aktív munkamenetek felület a programba, amely rendkívül hasonlít a hagyományos pomodoro időmérők működésére, csak itt az alap 25 perces felosztás helyett 15, 30, 45, vagy 60 perces etapokban gondolkodhatunk. Ezen aktív időszakok között pedig 5, 10, vagy 15 perces szüneteket tarthatunk. Minden egyéb nagyjából a pomodoro appokban megszokott módon működik, vagyis egyetlen kattintással elindíthatjuk az időmérést, s a program jelez, ha letelt egy-egy munkamenet, s természetesen hozzáírja a napi statisztikánkhoz is.

De akadnak még extrák az új Órában, például az, hogy összeköthetjük két remek alkalmazással: az egyik a Spotify, a másik pedig a Microsoft To Do. Előbbinél kapunk néhány ajánlatot is a fókuszálást segítő zenéket tartalmazó zenei albumokhoz, illetve közvetlenül az Óra felületéről indíthatjuk el vagy állíthatjuk le a háttérben szóló Spotify zeneszámokat.

A Microsoft To Do még ennél is jobban integrálódik az Órába. Ha bnejelentkezünk Microsoft fiókunkba, onnantól az óra felületén is láthatjuk a kiválasztott lista tennivalóit. Nem csak kipipálni lehet azokat, amelyekkel elkészültünk, hanem felvehetünk újabbakat is. Emellett a listából kijelölhetjük, éppen melyik tennivalónkon dolgozunk az aktív időszakban, így a listában később láthatjuk, hogy mennyi időt foglalkoztunk vele.

Végül egy apró kényelmi funkció: a viszonylag méretes Óra ablakból egyetlen kattintással mini változatot hozhatunk létre, s így folyamatosan nyomon követhetjük, hogy még mennyi időnk van hátra az aktív időszakból, illetve a háttérzene is leállítható vagy újraindítható onnan, ha épp szükséges.

Ne maradjon le erről sem!