Saját matricák készítése iMessage, Telegram, WhatsApp üzenetekhez

Az IOS saját üzenetküldő alkalmazása, az iMessage kényelmes és hatékony megoldást jelent akár SMS-ek, akár – a mobiladat-hálózaton – iMessage üzenetek küldésére. Ráadásul a többi iOS alkalmazástól is képes átvenni funkciókat, így például akinek van telepítve a készülékére Google Térképek app, az egy mozdulattal megoszthatja tartózkodási helyét, ha valaki használja a Pocket appot, az ugyanígy egy érintéssel oszthat meg online cikkeket a gyűjteményéből, s remekül működik az integráció például a Youtube appal is, ha épp a legutóbb nézett videók közül küldenénk el egyet valakinek kényelmesen. Ám az iMessage matrica gyűjteménye is ugyanígy kiegészíthető a telefonra telepített appok által, vagyis nem kell beérnünk az Apple által felajánlott ingyenes vagy vásárolható matricákkal, az olyan appok, mint a Bear, az Alza, a Surfshark, a NordVPN, vagy épp a PCalc iOS verziója mind hozzádnak egy-egy szuper matricagyűjteményt az iOS üzenetküldő alkalmazásához. Ennél már tényleg csak az lenne jobb, ha sajátokat is rajzolhatnánk. S ha már itt tartunk: miért is ne? Íme egy app, amellyel akár teljesen ingyen is megoldható a Saját matricák készítése iMessage üzenetekhez. Rajzolhatunk, vagy akár fotóinkat is matricává alakíthatjuk vele. Sőt, nem csak az iMessage esetében használható, hanem létrehozhatunk vele Telegram vagy WhatsApp matricacsomagokat is.

Sticker Doodle: saját matricák készítése iMessage, Telegram, WhatsApp üzenetekhez

A Sticker Doodle teljesen ingyen tölthető le az App Store-ból, s bár az ingyenes változat korlátozza létrehozható saját matricák számát (egészen pontosan öt darabot kreálhatunk vele ingyen), mindössze egyszeri 699 forintért még ezt a limitet is eltörölhetjük, ha alkalmazáson belül kifizetjük. Más korlátozás egyébként nincs az ingyenes verzióban sem.

Három oldalról közelíthetjük meg a matricakészítést a programban: az első megoldás, ha rajzolunk. Ehhez a rendszer saját rajzfelületét dobja fel az app egy új matrica (+ gomb / Draw menüpont) létrehozásakor. Ez nem egy Photoshop, de arra, hogy poénos kis képecskéket kanyarintsunk a képernyőre, majd elmentsük azokat egyedi matricaként, abszolút megteszi.

Másik lehetőségként választhatjuk a + gomb / Photo menüpontot, amellyel a Photos alkalmazásban tárolt fényképeinkből (vagy egyéb oda mentett képekből) tudunk matricát varázsolni. A megnyitott képen körberajzolhatjuk a lényeget, s máris kész a vadonatúj, testreszabott matricánk. Harmadik megoldásként ennek variációjaként választhatjuk a + / Camera lehetőséget, s ez esetben frissen lőhetünk egy fotót, majd abból hozhatjuk létre a matricánkat a kész fotók esetéhez hasonlóan.

Bármelyik megoldást választjuk, a matrica mentése előtt még kiválaszthatunk egy háttérszínt, illetve egy körvonal színt is, hogy még egyedibbé tehessük a képecskéket. Ha pedig elkészültünk, már nincs más dolgunk, mint hasznosítatni a létrehozott matricáinkat az iMessage appban. Ehhez nem kell mást tennünk, csak az üzenetek írásakor megérinteni a virtuális billentyűzet fölötti lehetőségek közül a Sticker Doodle ikonját, majd a szokott módon kiválasztani az elküldendő matricát a saját gyűjteményből. Egyszerű, gyors megoldás, amellyel teljesen egyedi matricákat használhatunk üzeneteink küldésekor. Ha nem az iMessage-ben, hanem Telegramban vagy WhatsApp-ban használnánk fel az elkészített matricákat, semmi gond: Ha a kérdéses app telepítve van a telefonra, a Sticker Doodle + menüjében egy mozdulat csupán átdobni oda a kiválasztott matricákat.

Ne maradjon le erről sem!