TOP 10: a legjobb appok Androidra a Play Passban (is)

Nem is olyan régen írtunk egy összefoglalót arról, milyen lehetőségek vannak manapság, ha valaki egyetlen, kedvező árú előfizetésért cserébe szeretne hozzájutni folyamatosan bővülő játék és alkalmazás kínálathoz. Akkor is megemlítettük a Google Play Pass szolgáltatást, amellyel számtalan remek androidos játékhoz és apphoz lehet hozzájutni, mindössze havi 1890 forintos előfizetéssel. A dolog előnye, hogy a kínálat folyamatosan bővül, illetve olyan alkalmazásokat és játékokat használhatunk teljes verzióban, amelyek amúgy is ott vannak a Play Áruházban, csak épp vagy reklámokat kellene elviselnünk az ingyenes használatukért, vagy darabonként kifizetni az árukat. Arra gondoltunk, kedvcsinálónak csokorba szedjük, melye a a legjobb appok Androidra a Play Passban. Következzen hát a TOP 10 Play Pass app, legalábbis a mi, meglehetősen szubjektív értékelésünk alapján.

TOP 10: a legjobb appok Androidra a Play Passban

Válogatásunkba ezúttal nem kerültek be játékok, bár a Play Pass előfizetők meglehetősen sok szórakoztató, jó minőségű játék közül is választhatnak. Ám mi most az olyan felhasználói programokra koncentráltunk, amelyek jól jöhetnek a napi használat során. Szóval néhány kivételtől eltekintve ezek a napi munka során bevethető appok. Lássuk hát, melyik a TOP 10 Play Pass app:

  • Fast Scanner: nevének megfelelően ez afféle zsebszkenner, vagyis az okostelefon kameráját használhatjuk vele dokumentumok szkennelésére, hogy aztán – akár több oldalas – PDF dokumentumként mentsük el a végeredményt. Vannak konkurensei szép számmal, de azt kell mondjuk, ez egy kifejezetten jól sikerült darab: igyekszik automatikusan felismerni a lefotózott dokumentum széleit, de ha mégsem sikerül, akkor van lehetőség manuális igazításra; számtalan színeffektet kapunk, hogy a legjobb minőséget hozzuk ki, a felhasználásnak megfelelően (fekete-fehér, szürkeárnyalatos, fotó, színes tartalom stb.); lehetőségünk van aláírni a dokumentumot, így akár egy szkennelt átvételi elismervény gyors aláírására és digitális továbbítására is használható; több oldalas PDF-eket is létrehozhatunk; van OCR funkció, amellyel a lefotózott dokumentum szövegét szerkeszthető formában is kimásolhatjuk (a karakterfelismerés viszont online kapcsolatot igényel).
  • Easy Voice Recorder Pro: egy hihetetlenül egyszerűen használható, de jó minőségben rögzítő diktafon app. Kapunk benne egy halom extra funkciót is: állítható a felvétel hangminősége és formátuma (mp3, aac, amr, pcm); átugorhatók a felvétel közben a csendes részek; visszhang szűrés; hangerő növelése a felvételkor. Az elkészült felvételeket megoszthatjuk, vagy automatikusan feltölthetjük valamelyik felhő szolgáltatásba (Google Drive, Dropbox). Emellett lehetőségünk van a felvétel elejének és végének levágására, vagy köztes részek kivágására is.
  • Időjárás 14 nap Pro: egy kissé puritán megjelenlésű, de nagyon informatív és általában megbízható előrejelzést adó időjárás app, amelyről korábban itt írtunk részletesen.
  • Photo Studio PRO: egy abszolút profi, de viszonylag könnyen használható fotószerkesztő app Androidra, rengeteg látványos szűrővel és effekttel, professzionális fényelési eszközökkel, hibajavító és klónozó eszközökkel a retusáláshoz, feliratozási lehetőséggel, keretekkel. Egyszerűen kötelező darab, ha már rendelkezésünkre áll az előfizetésünkért cserébe teljes pompájában.
  • AppLocker: Erről a programról is írtunk már részletes tesztet, így aki szeretne vele megismerkedni, itt mindent megtudhat róla. Addig is dióhéjban: segítségével jelszavas – vagy épp ujjlenyomatos – védelem alá vehetjük a telefonra telepített alkalmazásokat, vagyis azonosítás nélkül nem lehet elindítani azokat.
  • Enpass Password Manager: Az egyik legjobb cross-platform jelszókezelő alkalmazás, amelyről anno írtunk részletes tesztet is. Használatával biztonságban tudhatjuk jelszavainkat, PIN kódjainkat, banki adatainkat, privát jegyzeteinket egyaránt. Menedzselhetjük vele a fiókjainkhoz tartozó 2FA kódok generálását is.
  • All-In-One Calculator: A megszokottól kissé eltérő, de nagyon praktikus számológép. Számíthatunk vele százalékokat (kedvezmények, növekedés stb.), egyenleteket (másodfokú stb.), válthatunk a mértékegységek között, van valutaváltó funkció az aktuális árfolyamok automatikus frissítésével, de akár borravalót vagy épp testömegindexet is kiszámolhatunk vele. De még véletlenszám generátor is van benne, adott esetben akár a lottószámokra is kérhetünk tőle ötleteket, hátha bejön.
  • Infinite Painter Egy nagyon profi rajzprogram, benne hihetetlen mennyiségű, jó minőségű ecsettel. Minden jellemzőjük testreszabható, használhatunk rétegeket, kapunk egy halom segédeszközt a rajzoláshoz (perspektíva segédvonalak stb.), forgathatjuk a vásznat, a végeredményt pedig exportálhatjuk PNG, JPG, PSD, WEBP formában egyaránt, illetve későbbi szerkesztésre is menthetjük munkánkat.
  • AndroVid Pro Video Editor: egy viszonylag egyszerűen használható, bár nem túl áttekinthető felépítésű videoszerkesztő app. Cserébe a kissé faramuci felépítését, sok effektet, szűrőt használhatunk, egyszerűen változtathatunk a videók képarányán, könnyedén kivághatjuk a felesleges részleteket, lecserélhetjük a háttérzenét, rajzolhatunk a videóra, szöveget, fotót vagy vízjelet helyezhetünk el rajta, illetve vannak fényelési eszközök is. Szóval mindent tud, amire egy út közbeni videovágás során szükségünk lehet.
  • Floor Plan Creator: Végül egy jó hír azoknak, akik éppen lakásvásárlás előtt állnak: immár androidos telefonjukon is tervezgethetik, miként rendezik majd be leendő otthonukat. A Floor Plan Creatorban könnyen megrajzolható a pontos alaprajz, majd elhelyezhetjük benne az előre definiált bútorokat, lakberendezési tárgyakat is, pár mozdulattal. Minden méretezhető, mozgatható, a végeredményt pedig akár 3D-ben is megcsodálhatjuk, megoszthatjuk képként, PDF dokumentumként, SVG vektorgrafikaként, vagy épp DXF fájlként.

Androidos programok teszteléséhez a HONOR 20 Lite készüléket használjuk, a HONOR jóvoltából.

Ne maradjon le erről sem!