Jó minőségű ikonok Google prezentációkba, dokumentumokba, egy kattintással

Egy prezentációt mindig fel lehet dobni néhány ízléses fotóval vagy ikonnal. Igaz ez a Google Diákban készített bemutatókra is, amelyekkel kapcsolatban korábban már mutattunk pár trükköt, hogy minél egyszerűbb legyen beszerezni a díszítésként, illusztrációként szolgáló grafikai elemeket. Így például bemutattunk egy remek kiegészítőt, amellyel a Diák elhagyása nélkül, pár kattintással lehet beilleszteni ingyenes Unsplash fotókat a készülő anyagba, illetve egy olyan plug-in is szerepelt már nálunk, amellyel ikonokat lehet beszerezni, szintén pár mozdulattal. Ma ez utóbbihoz hasonlóval szolgálunk újfent, hiszen a korábban bemutatott Iconscout gyűjteményen kívül léteznek még további nagyszerű ikonos oldalak is, s ezek közül az egyik legjobb, az Icons8, szintén beépíthető a Google irodai alkalmazásaiba. Így a jó minőségű ikonok Google prezentációkba, dokumentumokba, gyakorlatilag egyetlen kattintással beilleszthetők lesznek, egy pillanatra sem kell elhagynunk a szerkesztőfelületet.

Icons8: jó minőségű ikonok Google prezentációkba, dokumentumokba, egyetlen kattintással

Bár a bevezetőben említett ikongyűjtemények könnyedén elérhetők a böngészőben, s letölteni sem bonyolult róluk a képecskéket, de még így is rengeteg időt takaríthatunk meg azzal, ha mindezt közvetlenül a Google Dokumenutmok vagy Google Diák felületén közvetlenül oldjuk meg.

Ehhez nem kell mást tennünk, csak telepíteni az Free icons by icons8 névre keresztelt kiegészítőt a Google Docs-ba. Ha ezzel megvagyunk, akkor a kiegészítőknél megszokott módon ezt is könnyedén elérhetjük a Dokumentumok vagy a Diák felületén megtalálható Bővítmények menüpontban. Csak kattintsunk a Bővítmények / Free Icons by Icons8 / Start menüpontokra, s máris megjelenik az oldalsávban a teljes ikongyűjtemény.

Ha van Icons8 előfizetésünk, bejelentkezhetünk azzal is, de amúgy bejelentkezés nélkül is elérhetjük bármely ingyenes ikoncsomagot erről a felületről. Márpedig ilyenekből elég bőséges a választék (van keresési lehetőség, vagy válogathatunk kategóriák szerint, plusz előre meghatározhatjuk a kívánt méretet is), szóval nem fogunk csalódni, szinte bármilyen témakörhöz találunk stílusos illusztrációt. A kiválasztott ikon pedig egyetlen kattintással beilleszthető a dokumentumba vagy az épp megnyitott diára.

Mindent egybevetve az Icons8 plug-inje rengeteg időt megspórolhat nekünk, ha gyakran szoktunk ikonokat beilleszteni diáinkra. Sajnos nálunk a tesztek során nem mindig volt hajlandó működni, előfordult, hogy egy órán keresztül nem akart beilleszteni egyetlen ikont sem. De az esetek többségében azért gond nélkül tette a dolgát, a gyűjtemény mérete pedig kárpótolhat minket ezért a kissé szeszélyes működésért.

Ne maradjon le erről sem!