Nyomtatható naptár készítése 2021-re online, ingyen, akár fotóval is

Elérkezett az év vége, s bár jó esély van rá, hogy a 2020-as évet a többség inkább majd feledni szeretné, a következő évnek azért adjuk meg a lehetőséget, hogy bizonyítson. Márpedig ez esetben érdemes rá készülni akár egy jól megválasztott naptárral is. Ha valaki úgy gondolja, hogy számára elegendő egy digitális megoldás, annak iOS-re tudjuk ajánlani a Readdle Calendar, a Fantastical, vagy éppen a Moleskine Timepage appok valamelyikét. Mindegyik abszolút profi mobil megoldás. Androidon érdemes megismerkedni a Google saját Naptár appjával, míg Macen és Windows 10 alatt jól jöhet a rendszerek sajátja is. Ha viszont valaki inkább a papír alapú megoldásokra esküszik, annak összegyűjtöttük idén is a legjobb eszközöket, amelyekkel akár teljesen ingyen is lehetséges a nyomtatható naptár készítése 2021-re.

Saját, nyomtatható naptár készítése 2021-re

A különféle kiadványszerkesztő és szövegszerkesztő programokkal ellentétben ezeket a naptárkészítőket még csak telepíteni sem kell, használhatók gyakorlatilag bármely modern böngészőben, ráadásul a legtöbb funkciójuk teljesen ingyen áll a rendelkezésünkre. A végeredmény mindegyiknél egy-egy PDF dokumentum lesz, benne az általunk összeállított naptárral, amelyet kinyomtathatunk. Mindegyiket felkészítették már a 2021-es évre.

Kedvencünk – ahogy eddig minden évben – továbbra is a Time and Date oldal, amelyen éves, havi, heti, napi naptárakat egyaránt összerakhatunk, pár kattintással. Csak kiválasztjuk az évet, a hónapot/napot (attól függ, milyen naptártípust kreálunk éppen), adunk neki egy címet, illetve azt, hogy milyen extrákat jelöljön be a leendő naptáron a program: ünnepek, holdfázisok stb. 

Calendar Settings részben kiválaszthatjuk a magyar nyelvet (Hungarian), így a feliratok, a napok nevei magyarul szerepelnek majd a naptárban. Ugyanitt választható a hét kezdőnapja is, amely ugye nálunk a Hétfő (de adott esetben érdemes ezt ellenőrizni, nehogy meglepetés érjen minket a végleges naptár elkészültekor). Végül kiválaszthatjuk a papírméretet, tájolást, a hetek számának megjelenítését (ha kell) és azt, hogy színes vagy fekete-fehér változatra vágyunk-e inkább. Ha mindennel megvagyunk, a Download PDF Calendar gombra kattintva letölthetjük a naptárat. Sajnos a Time and Date arra nem ad lehetőséget, hogy képet is beillesszünk a naptárra, arra viszont tökéletes, hogy egy tetszőleges szöveg- vagy kiadványszerkesztőben összerakjuk a PDF naptárat a képekkel. Így legalább a naptárkészítés részét megússzuk pár egérkattintással.

Ha valaki ragaszkodik a képes naptárhoz, egyszerűsítheti a dolgát a Greetnigs Islands oldallal, ahol sablonokból választva készíthetünk el egy komplett éves naptárat, s minden hónaphoz feltölthetünk saját fotókat is. Sajnos itt a magyar nyelvű feliratokról még mindig le kell mondanunk, de legalább a hét kezdőnapját mi adhatjuk meg, így átállíthatjuk azt hétfőre (Monday). Szuper angol nyelvű fotós naptárakat kreálhatunk, a végén pedig PDF-ben letölthetjük az egészet, hogy kinyomtassuk.

Végül ugyancsak jó választás lehet a PicallyCalendar oldal is, ahol modern sablonokból választhatunk, feltölthetünk saját fotókat, s ráadásul akár magyar nyelvű feliratokkal is elláthatjuk naptárunkat. Cserébe a magyar ünnepeket egyelőre nem ismeri a rendszer.

Mindegyik online naptárkészítőre igaz, hogy a naptárak valamelyik sarkában egy diszkrét logót helyeznek el, de az a helyzet, hogy ha már ingyen kapunk tőlük ennyi funkciót, cserébe elviselhetünk egy apró kis képet valamelyik sarokban.

Ne maradjon le erről sem!