A legjobb időjárás appok iPhone-ra és Androidra 2020-ra

Minden nyáron visszatérő témánk az időjárás előrejelző appok aktuális felhozatala. Bár vannak bőven fix szereplői ennek a területnek, meglepően gyorsan változnak a programok funkciói, s folyamatosan tűnnek fel az új trónkövetelők, így mindig van mit ajánlani. Márpedig most itt a nyár, s bár idén valószínűleg némileg eltér majd a megszokottól a nyaralás itthon és (esetleg) külföldön egyaránt, de egyvalami biztos: az időjárás befolyásoló tényező, bárhol nyaraljunk is. Jöjjenek hát a legjobb időjárás appok iPhone-ra és Androidra.

A legjobb időjárás appok iPhone-ra és Androidra 2020-ra

Mivel akad a kínálatban pár olyan darab is, amelyekről korábban már írtunk részletes tesztet, így ezeknél csak a változásokat emeljük ki, s belinkeljük a teljes tesztet.

Windy (iOS, Android)

Kezdjük is rögtön az egyik kedvencünkkel, amely nem más, mint a Windy (iOS, Android). Neve alapján azt gondolná az ember, hogy csak a széllel kapcsolatos adatokat tudhatjuk meg belőle, de ez nem így van. Rengeteg vérprofi időjárási térkép vár ránk benne, kezdve a radarképtől, a széltérképen át, egészen a légszennyezettséget mutatóig. Konkurenseihez képest kicsit kusza a felülete, így nem biztos, hogy mindenkinek tetszik majd, de aki hajlandó egy kis időt rászánni, hogy megszokja a térképes megközelítést, annak ez az alkalmazás napi szinten hasznos eszközzé válhat.

A Windy eredetileg ingyenes volt, támogatási felajánlásokkal, de nemrég váltottak. Jelenleg a legtöbb funkció ingyenes, de aki óránkénti bontásban kapott előrejelzésre, több helyről érkező szolgáltatásra, és teljesen privát időjárás appra vágyik, annak elő kell fizetnie havi, vagy éves csomagra. Mindenesetre a legtöbb felhasználónak az ingyenes változat is bőven megteszi majd. Érdemes kipróbálni! Írtunk róla korábban részletesen is, az a teszt ide kattintva olvasható.

Wetter.com (iOS, Android)

Akit kevésbé hoznak lázba a látványos térképek, inkább egy áttekinthető felületen szeretné leolvasni az adatokat, és amennyire lehet, pontos előrejelzést szeretne, annak jó választás a Wetter.com alkalmazása is. Van ingyenes, reklámokkal támogatott változata, de ha utáljuk a reklámcsíkokat, 1790 forintért eltüntethetők egy évre.

A Wetter.com (iOS, Android) app térképe idehaza hasznavehetetlen, de ha Németország irányába indulunk, akkor már hasznát vehetjük. A szöveges és ikonos előrejelzés viszont – amennyire lehet – pontos és abszolút áttekinthető. A diagramos megjelenítéssel akár órára lebontva, akár több napra előre tekintve is rögtön átlátjuk, hogy mikor, mennyi az esély az esőre, széllökésekre, erős szélre stb. Remek kis alkalmazás!

Forecast Bar (iOS, macOS)

Szintén az áttekinthetősége miatt lehet megkedvelni a Forecast Bar nevű appot, amely sajnos csak iOS-re és macOS-re érhető el. Ha viszont valaki teljesen Apple platformon utazik, annak kifejezetten jó választás. Magyar nyelvű előrejelzéseket kapunk. Remek, gyors áttekinthetőséget nyújtó grafikonokkal. De ha valaki inkább az ikonos elrendezésre esküszik, átválthat arra is. Ízlés kérdése.

A program ingyen tölthető le iPhone-ra, de a teljes funkcionalitáshoz sajnos elő kell fizetni. Ez azonban 799 forintból megvan egy évre. A maces változat hasonló módon használható, arról itt írtunk részletesen.

Időjárás & Radar (iOS, Android)

Megbízhatóság tekintetében jól szokott nálunk szerepelni az Időjárás & Radar app is, amelyből van külön ingyenes (iOS, Android) és fizetős Pro (iOS, Android) változat is. Előbbinél a reklámok megtűrésével, utóbbinál 2290 forinttal kell adóznunk az előrejelzésért.

A program felülete kicsit talán divatjamúlt, viszont cserébe teljesen átlátható. Kapunk 15 perces, vagy akár több napra előre szóló időjárás jelentést egyaránt. Sőt, pollenjelentés és – télen – sípálya adatok is megjelennek benne. Sőt, egy kifejezetten jól sikerült radarképpel is dicsekedhet, amely pár órával előre is hajlandó jósolni, szemben sok konkurenssel, akiknél csak visszanézhetjük a zivatarzónák vonulását. Anno itt írtunk róla részletes tesztet.

Foreca (iOS, Android)

Minden szempontból egyedi megoldás a Foreca (iOS, Android), amely felületét tekintve is nagyon sajátosra sikeredett, emellett pedig egy kiváló időjárás előrejelző szolgáltatás, amelyet több más program is használ (lásd a mindjárt bemutatásra kerülő CARROT Weather). Mindenesetre így első kézből kapjuk tőlük az infókat, vagy reklámok elviseléséért, vagy évi 999 forintos előfizetésért cserébe.

Itt is kapunk térképet, grafikonos áttekintőt, vagy részletes adatokkal szolgáló listát. Némileg talán kusza a felülete, de kétség kívül részletes infókkal szolgál és legtöbbször be is válnak a jóslatai, akár egy-két nappal előre is.

CARROT Weather (iOS, Android, macOS)

A CARROT Weather (iOS, Android) egy igazi gyöngyszem, ha a felület kidolgozás és a poénos hozzáállás számít valakinek az időjárás app kiválasztásakor. Utóbbit csak angol nyelven élvezhetjük, a program vicces megjegyzésekkel tálalja a várható időjárást. A stílus amúgy szabályozható, így beállíthatjuk azt is, hogy mellőzze a politikai jellegű poénokat, vagy akár teljesen száraz szöveges előrejelzést is kérhetünk, poénmentes kivitelben.

A felület viszont így is, úgy is fantasztikus. Ízléses, barátságos kis időjárás app, részlétes adatokkal, remek Widgettel, és egy jópofa geolokációs játékkal. Ja, el ne feledjük az AR előrejelzést! Ennél egy fura droidot helyezhetünk el a virtuális térben és nézhetjük meg rajta az aktuális és várható időjárást.

Sajnos nem ingyenes, s a megvásárolt program sem tud mindent, még azon belül is elő kell fizetnünk, ha például le akarjuk cserélni az időjárási adatok szolgáltatóját (Dark Sky, Foreca, ClimaCell, AccuWeather, Aeris Weather, MeteoGroup) a programon belül. Ez viszont hasznos funkció, hiszen így kitapasztalhatjuk, melyik szolgáltató előrejelzése a legmegbízhatóbb, s átállhatunk arra a programon belül. Mellesleg van maces verziója is, amelyről itt írtunk.

Ventusky (iOS, Android)

Végül következzen egy olyan app, amely eddig még nem szerepelt nálunk. Mostanra azonban kinőtte magát annyira, hogy ne mehessünk el mellette szó nélkül. Sőt, kifejezetten tudjuk ajánlani. A Ventusky szintén elérhető iOS-re és Androidra egyaránt. Ez sem ingyenes program, de jelenleg 1090 forintos árával még az olcsóbbak közé tartozik, s a tudását tekintve ár/érték arányban nagyszerű választás. A program elsősorban különleges időjárás-térképeivel fogja meg a felhasználókat. Hasonlóan a Windy-hez, itt is van radarképtől, a széltérképen át, a levegőminőség térképig minden.

Emellett van benne óránkénti- és több napos előrejelzés a megszokott ikonos elrendezésben is, sőt, látványosan mutatja a Nap és a Hold pozícióját, a napkelte és a napnyigta időpontjait, a holdfázisokat, a levegőszennyezettség mértékét. Külön meteogramm segíti a várható időjárás áttekintését a hőmérséklet, a széllökések és a csapadék szempontjából. A program többféle időjárás-előrejelző modellre épít, így a lehetőségekhez mérten pontos előrejelzéseket kapunk tőle.

Ne maradjon le erről sem!