TOP 3: a legjobb időjárás programok macOS-re

Itt a nyár, s mivel a vírushelyzet miatti kijárási korlátozásoknak is vége, így ha más nem, belföldön biztosan egyre többen indulnak majd legalább egy-két napos pihenésre. De ha otthon vagy az irodában ülünk, s csak néha kószálunk el a környéken, akkor sem árt tudnunk, hogy milyen időjárásra számíthatunk aznap, vagy az elkövetkező napokban. Korábban írtunk már megannyi remek időjárás appról iOS-re és Androidra, a Windows 10 is rendelkezik egy egészen jól sikerült sajáttal, így most arra gondoltunk, a maces felhasználóknak is mutatunk néhány ilyen jellegű alkalmazást: összeszedtük, melyek a legjobb időjárás programok macOS-re.

Legjobb időjárás programok macOS-re

Sajnos a válogatásunkban szereplő időjárás-előrejelző programok egyike sem ingyenes, de ha napi szinten használjuk őket, megérhetik az árukat. Ráadásul kényelmesebbé teszik az aktuális és a várható időjárás kisilabizálását, mintha a webes felületeket nyitogatnánk a böngészőben.

Forecast Bar

Egyik kedvencünk a Forecast Bar, amely ingyen tölthető le az App Store-ból, de ha minden funkcióját szeretnénk kihasználni, akkor be kell áldoznunk pár ezer forintot rá évente. Cserébe akár 15 percenként is képes frissíteni az adatokat a háttérben, s a macOS menüsávján megülve egy kattintással elérhető előrejelzéssel szolgál.

Mindezt átlátható tálalásban kapjuk, ha kell, teljesen magyar nyelvű előrejelzéssel. Forrásként a The Weather Company vagy a Dark Sky választható a beállításokban. A program külseje teljesen testreszabható: választhatunk különféle stílusú ikonokból, ikonos vagy grafikonos megjelenítésből, kérhetünk változó háttérképet az összefoglaló alá. Emellett van Touch Bar támogatás és a program képes összedolgozni az iOS verzióval is.

A Forecast Bar egyébként a Setapp csomag részeként is elérhető, így extra befektetés nélkül is azonnal használhatjuk, ha Setapp előfizetők vagyunk (ami amúgy megfontolandó dolog minden maces felhasználó számára).

CARROT Weather

Másik kedvencünk a CARROT Weather, amely több platformon is elérhető, így használhatjuk Macen, iOS-en és Androidon egyaránt. Az árazása horrorisztikus, hiszen nem elég, hogy az alap programért fizetnünk kell, de utána előfizetéses rendszerben működik több fontos funkció is (például az időjárás-előrejelzés szolgáltatójának cserélhetősége). Viszont ha kipergetjük az árát, cserébe egy nagyon dögös és jól átlátható időjárás alkalmazást kapunk, amely elérhető a menüsorból, vagy önálló ablakban is. Utóbbi átláthatóbb.

Angolul értőknek pozitívum lehet a rengeteg mókás megjegyzés, amikkel a program jellemzi az aznapi időjárást. Ez állítható, példádul kiírhatjuk a politikai vonatkozású megjegyzéseket, vagy akár teljesen kikapcsolhatjuk a poénkodást és használhatjuk profi időjárás-előrejelzőként a programot. Ha erre esik a választásunk, előfizetni már csak azért is megéri rá, mert több előrejelzési szolgáltatóból is válogathatunk (Dark Sky, Foreca, ClimaCell, AccuWeather, Aeris Weather, MeteoGroup), ami nem mindegy, ha pontos időjárási adatokat akarunk látványos feldolgozásban.

Swackett

A Swackett egy érdekes felépítésű és grafikai stílusú időjárás-előrejelző, amelyet a cikk készültekor éppen 1790 forintos áron lehet beszerezni az App Store-ból.

Nem is annyira az előrejelzés milyensége emeli ki a tömegből, hanem inkább az egyedi felület: jópofa figurák segítségével ad ajánlást, hogy miként érdemes öltözni az aznapi időjáráshoz. Ettől függetlenül azért szokni kell, mire az ember átlátja, mert rengeteg hasznos információt igyekeztek összezsúfolni a felületen, amennyire ez lehetséges ilyen szellős elrendezésben.

Ne maradjon le erről sem!