Időjárás előrejelzés a Chrome-ban: kiegészítők a böngészőhöz

Nem is olyan régen összeszedtük, melyek a legjobb időjárás előrejelző appok okostelefonra (iOS-re és Androidra egyaránt). Ezekre bizton számíthatunk, s ha nem is mindig tévedhetetlenek, de egészen nagy százalékban találják el az elkövetkező napok várható időjárását. Korábban mutattunk egyébként időjárás widgeteket is iOS-re és időjárás alkalmazásokat macOS-re is. Ma ezeket a gyűjteményeket szeretnénk kiegészíteni egy újabbal, amelybe ezúttal három praktikus időjárás előrejelző kiegészítő került be, amelyekkel az Időjárás előrejelzés a Chrome böngészőben is elérhetővé válik, egyetlen kattintással.

Időjárás előrejelzés a Chrome-ban: kiegészítők a böngészőhöz

Kezdjük a válogatást egy viszonylag közismert darabbal, amely nem más, mint a Weather. Ennek nagy előnye, hogy a beállításai között leválthatjuk a nyelvet magyarra is, illetve beállíthatók a mértékegységek is. Nem különösebben szép, de a legfontosabb információkat azonnal látjuk rajta: óránkénti és napi előrejelzés, hőmérsékleti adatokkal, a csapadék esélyeinek százalékos mutatásával.

Ha ennél többre vágyunk, akkor sajnos meg kell vennünk a Pro változatot belőle, az ingyenes ennyire hajlandó. Illetve – ahogy majd a többi is – a Chrome eszköztárán mutatja az aktuális hőmérsékletet, így az mindig szem előtt lesz, valahányszor a böngészőben dolgozunk.

Sokkal többet kapunk az UV Weather nevű kiegészítőtől. Ennél is van napi, óránkénti előrejelzés, de emellett az UV indexre, szélre, csapadékra és egyéb fontos adatokra is rálátásunk lesz vele. A Full Report gombra részlete összegzést kapunk az aktuális időjárási körülményekről. Extraként a Solar ikonra kattintva láthatjuk a napfelkelte, naplemente stb. adatokat, illetve az Air Quality ikonra kattintva a levegőminőségre vonatkozó információk is elénk tárulnak. Mindezt egy nagyon ízléses, áttekinthető panelen tálalva.

Végül jó választás lehet még a Gismeteo, amely szintén elég informatív és ízléses is. Itt is van napi és óránkénti előrejelzés, naplemente és napfelkelte időpont, szél- és csapadék információk. Igaz, ha az alap adatoknál többre vagyunk kíváncsiak, akkor már elugrik a Gismeteo honlapjára, de ha beérjük egy gyors áttekintéssel, akkor tényleg elég egyetlen kattintás a Chrome eszköztárán látható ki ikonra, s máris minden fontos tudnivaló láthatóvá válik.

Összegzésül

Rengeteg további időjárás előrejelző kiegészítő található még a Chrome Webáruházában, de szerintünk ez a három a leghasználhatóbb. Ha választanunk kellene közülük, az UV Weather plug-in lenne nálunk a nyerő, de ez természetesen ízlés kérdése. Érdemes kipróbálni mindhármat, s a végén azt megtartani, amelyik a leginkább megfelelt az elvárásainknak.

Ne maradjon le erről sem!