Profi széltérkép program okostelefonra, ingyen és sok extrával

Időről időre megfordulnak nálunk különféle időjárás-előrejelző appok. Ennek oka egyszerű: az időjárás a mindennapok része, valamilyen módon mindenki érintett abban, mi várja amikor kilép az ajtón a munkába menet, vagy egy vakáció kezdetekor. Ráadásul úgy néz ki, hogy – többek között – a klímaváltozásnak köszönhetően egyre többször találkozhatunk szélsőséges időjárással itthon és a környező országokban egyaránt. Az eddig bemutatott, megbízható időjárás appok tehát jól jöhetnek minden nap, de még korántsem értünk meg a kínálat végre. Ma például egy rendkívül profi széltérkép program kerül terítékre, amely döbbenetes mennyiségű – és meglepően pontos – információval szolgálhat a várható időjárást illetően. Ha valaki a szóbeli és ikonos előrejelzések helyett előnyben részesíti inkább a különleges időjárás térképeket, annak ez a program tökéletes választás lehet.

Profi széltérkép program okostelefonra, ingyen

A Windy – amely elérhető iOS-re és Androidra egyaránt – egy ingyen használható időjárás előrejelző alkalmazás, amelynek felülete ugyan elsőre túlságosan is kuszának tűnhet a konkurensekhez képest, de ha hajlandók vagyunk egy kis időt rááldozni a kiismerésére, gyorsan beleszeretünk.

Nevéhez hűen a program elsősorban a szél alakulásának előrejelzésére hivatott. Erről kapunk látványos és részletes térképet és táblázatokat egyaránt. Utóbbiak nagyon informatívak, s a különféle bontásoknak köszönhetően mindenki megtalálhatja közöttük a számára leginkább “megemészthető” variációt.

Természetesen a szélsebesség, szélirány, illetve a széllökések nagysága, mellett láthatjuk a hőmérséklet és az eső alakulását is. Az alapértelmezett felületen tehát elsősorban a széllel foglalkozik a program, kiegészítve néhány fontos alap információval az elkövetkező napokra, órákra vonatkozóan. De ez nem minden, akadnak extra térképek is.

Extrák: időjárás térképek, köd figyelés, levegőminőség infók és sok más érdekesség

A Windy-ben szinte minden időjárást érintő témában találunk interaktív térképeket. Van radarkép, eső-, hó-, és zivatar térkép, követhetjük a felhőzet és a ködfoltok alakulását, de még a levegő minőségét (CO koncentráció, por stb.) is elénk tárja a program.

Nincs értelme itt felsorolni mindent, tényleg döbbenetes mennyiségű térképtípus közül választhatunk. Ráadásul plusz információkat is megjeleníthetünk bármelyiken: repterek, webkamerák, siklóernyős helyek stb.

Kicsit kusza, de mindent elmond

Ennyi információt nem egyszerű könnyen emészthető formában tálalni, pláne az okostelefonok relatíve kisméretű képernyőjén. Ez a Windy készítőinek is csak részlegesen sikerült, de ha ráérzünk az ízére, akkor a program nagyon kezes és informatív eszközzé válhat a kezünkben. Ha ez számít valakinek: a program honosított – magyar nyelvű – felülettel is használható.

Az ismerkedés ráadásul kockázatmentes, hiszen a Windy ingyen letölthető (iOS, Android) és használható. Ha úgy gondoljuk, hogy érdemes rá, akkor pedig alkalmazáson belüli fizetéssel támogathatjuk is a fejlesztését, ami nem jár extra előnnyel, viszont biztosíthatja, hogy hosszú távon élvezhessük a program előnyeit és későbbi új funkcióit.

Ne maradjon le erről sem!