Családfa sablonok letöltése ingyen, több variációban

Az elmúlt években többször szerepeltek már nálunk különféle családfa-tervező alkalmazások. Volt ezek között vérprofi fizetős megoldás macOS-re és olyan ingyenes program is, amely Windowson, macOS-en és Linuxon is használható. Mellesleg az ingyenes felhozatalból összeválogattuk a legjobbakat egy cikkbe is. Van tehát választék nagyszerű szoftverekből, ha az ember összeállítaná a családfát. De mi van akkor, ha nem szeretne emiatt külön célszoftverekhez nyúlni? Nos, mutatunk egy oldalt, ahol megoldható a családfa sablonok letöltése ingyen, ráadásul egészen látványos kivitelben.

Családfa sablonok letöltése ingyen

Family Tree Templates oldalon PDF formátumban találunk seregnyi előre elkészített családfát, amelyeket aztán vagy kinyomtatunk és kitöltünk kézzel, vagy egy tetszőleges PDF szerkesztőben (például Ashampoo PDF Pro vagy az ingyenes Ashampoo PDF Free) a szövegdoboz eszközt használva is beírhatjuk a neveket a megfelelő rubrikába.

Egyetlen gond van ezekkel az ingyenes PDF-ekkel: angol nyelvűek. Bár biztosan sokan vannak, akiket ez nem zavar, de bizonyára akadnak olyanok is, akik ingyen teljesen magyar szöveget szeretnének viszontlátni a falra aggatott családfán. Nos, a megfelelő PDF szerkesztő programmal utólag is átszerkeszthetők a szövegek a PDF-ben, ami ugyan egy kis plusz munka, de a rajzot, ábrát mégsem nekünk kell összerakni, csak átírni néhány szövegrészt. Emellett néhány családfa esetében van megvásárolható Word változat is, amelyet aztán a szövegszerkesztőben is átalakíthatunk.

Az oldal kínálata tehát elsősorban azoknak lesz megfelelő, akiket nem zavarnak az angol feliratok. A többieknek érdemesebb inkább a bevezetőben említett programokkal megismerkedni, amelyek többség rendelkezik honosított menüvel és a végeredményt is képesek magyar szövegekkel exportálni.

Ne maradjon le erről sem!