Moleskine Actions webes felület: megújult a legdögösebb to-do app

Visszatérő olvasóink közül talán sokan emlékeznek még a legdögösebb naptár app címét elnyerő Moleskine Timepage-re, amely különleges látványvilágával igazi unikum a naptár alkalmazások között. Kiegészítésként elkészült hozzá Actions néven a legdögösebb to-do app is, amelyet szintén bemutattunk már. Mindkét esetben elbűvölt minket a program kézreálló, exkluzív felülete, amely kiválóan illik a Moleskine stílusához, viszont mindkettőnél nagyon hiányzott nekünk egy asztali alkalmazás, vagy legalább valamilyen online alternatíva. Nos, az Actions webes felület problémája immár megoldva, a cég ugyanis elkészült a korábban beígért kiegészítéssel.

Moleskine Actions webes felület

Míg a Timepage esetében a hiányzó asztali változat viszonylag könnyen kiváltható szinte bármely naptár alkalmazással (akár a rendszerek sajátjaival is), addig az Actions eddig nem volt helyettesíthető notebookon vagy asztali gépen, lévén saját adatbázist használ a tennivalók tárolására. Az elmúlt hetekben azonban napvilágot látott végre hozzá a webes felület, így mostantól Windows, macOS és Linux alatt is könnyedén menedzselhetjük tennivalóinkat, nagyjából a mobilos (iOS, Android) változatban megszokott felületen.

Az Actions webes változatának használatához nincs szükség extra regisztrációra. Azonnal beléphetünk a már meglévő Moleskine Actions fiókunk adataival, s rögvest a megszokott felületen találjuk magunkat, csak éppen a mobil helyett az asztali böngészőben. Ahhoz viszont, hogy tényleg használni tudjuk, aktív Actions előfizetésre is szükség van, amit az eddig megszokott módon, alkalmazáson belüli vásárlással szerezhetünk be az okostelefonos verzióban.

Maga a felület tényleg megszólalásig azonos az okostelefonon/tableten megjelenővel és funkcióit tekintve is pontosan ugyanazt nyújtja. Kapunk Schedule listát az időzített tennivalók megjelenítésére, van Logbook a már késznek nyilvánított bejegyzések visszakereséséhez, s persze áttekinthetően sorakoznak a listáink is, ugyanazokkal a színkódokkal, mint mobilon. A felületen állítható a nappali és éjszakai színvilág, így a napszaknak megfelelő látványvilág tárul elénk, ha erre van szükségünk.

Továbbra is a legdögösebb to-do app iPhone-on

Korábbi, részletes tesztünk óta egyébként maga a Moleskine Action app is sokat fejlődött. A bejegyzésekhez továbbra is lehet határidőt és emlékeztetőt rendelni, s megjegyzéseket is fűzhetünk bármelyikhez. De például az utóbbinál immár működnek a jegyzetben szereplő linkek is. Van éjszakai és nappalifelület, iOS verzió esetén használhatunk helyi menüket és Siri Shortcuts funkciókat. 

Ráadásul időközben készült belőle androidos kiadás is. Szóval továbbra is ez a legdögösebb to-do alkalmazás, amivel eddig találkoztunk, s mostanra teljesen kiforrott a funkcióit tekintve is.

Egy kis extra 

Időközben a programcsalád amúgy bővült egy Flow nevű taggal is, amely kézírásos jegyzetek, rajzok készítésére kiváló választás lehet bárkinek. Olyan, mint egy digitális Moleskine jegyzettömb. Sajnos ez szintén külön előfizetést igényel, de ha mindegyik Moleskine appra előfizetünk, azok csodásan összedolgoznak, ami még kényelmesebbé teheti a mindennapi tenni- és megjegyezni valók menedzselését.

Ne maradjon le erről sem!