Egyedi Memoji készítése és avatar hozzárendelése névjegyekhez az iPhone-on

Míg korábban az ember megelégedett azzal, ha a telefon legalább a hívó fél számát kijelezte, addig ma már – a modern csevegő alkalmazások korában – az is zavaró lehet, ha csak a nevet látjuk a kijelzőn, s nem társul hozzá valamilyen fotó vagy avatar. Míg előbbi nem feltétlenül áll rendelkezésünkre minden ismerősről, kollégáról, addig utóbbit akár mi magunk is fabrikálhatunk bárkihez, például a korábban bemutatott ingyenes avatar készítő programokkal (itt és itt). Ha viszont valaki egy iOS 13 rendszert futtató iPhone-t használ, ennél is egyszerűbben megoldhatja a testreszabott avatarok elkészítését. Sőt, ha valamelyik TrueDepth kamerás készüléket használjuk, akkor egy egyedi Memoji készítése, illetve az elkészült avatar hozzárendelése névhegyekhez az iPhone-on szinte gyerekjáték.

Egyedi memoji készítése és avatar hozzárendelése névjegyekhez az iPhone-on

Feladatunk elvégzéséhez nem lesz szükség extra alkalmazásokra, hiszen az iOS 13-ban bárki készíthet saját Memojit. Azt viszont kevesebben tudják, hogy ezeket a kis ábrákat nem csak az Apple Üzenetek alkalmazásában használhatjuk fel, hanem jól jönnek a névjegyeknél is.

Segítségükkel ugyanis teljesen testreszabott avatart kreálhatunk ismerőseinkhez, családtagjainkhoz, vagy akár a telefonban tárolt ügyfelekhez is. Ehhez az alábbiakat kell csak tennünk:

  • Nyissuk meg a Telefon appot az iPhone-on és válasszuk a Kontaktok lapot.
  • Keressük ki és nyissuk meg az átalakítandó névjegyet
  • Érintsük meg a Szerkesztés gombot, majd a fotó helyét jelző terület alatt a Fotó hozzáadása (vagy ha már volt korábbi kép, akkor Fotó szerkesztése) gombot.
  • Innentől jön a kreatív rész, hiszen az Animoji szakaszban megjelenő kis képek közül kiválaszthatjuk a nekünk tetszőt, majd elkészíthetjük belőle a testreszabott változatot. A TrueDepth kamerák esetében az animoji karakterek is alakíthatók, de például a + jelet megérintve teljesen egyedi, a legapróbb részletekig áttervezhető Memojikat hozhatunk létre, bármilyen iOS 13-as készüléken. A TrueDepth persze itt is előny, hiszen utána a figura grimaszait is variálhatjuk vele a végleges kép készítése előtt. Ha az avatar megvan, méretezhetjük, kiválaszthatunk neki háttérszínt, majd menthetjük a névjegybe.

A Memoji készítés során a bőrszíntől, az arc jellegzetességeit át, a különféle kiegészítőkig mindent kiválaszthatunk, így kis ügyességgel élethű avatart gyárthatunk bárkinek. Adott esetben még egy fotónál is izgalmasabb és szórakoztatóbb látvány lehet belőle.

Bár maga a folyamat nagyon egyszerű és semmiféle grafikai tudást nem igényel, azért némi idő és türelem szükséges hozzá, hogy a végeredmény minden szempontból megfelelő legyen. De ez tulajdonképpen egy jópofa játék, pár perces szórakozásnak is betudhatjuk.

Aki pedig esetleg további izgalmas iOS 13 funkciókat szeretne felfedezni, korábbi cikkeinkben kutathat még, például hogy megtudja, miként csomagolhat ki, vagy éppen hozhat létre ZIP fájlokat az iPhone-on, extra app telepítése nélkül.

Ne maradjon le erről sem!