A 3 legjobb online avatar készítő program

Nem mindenki születik rajztehetségnek, így viszonylag kevesen szoktak saját avatart rajzolni maguknak. Ez azonban még nem jelenti azt, hogy nem dobhatunk össze rajztudás nélkül is egy kis képecskét, amely hasonlít ránk és feltölthetjük bármelyik közösségi oldalra, fórumba stb.

Íme három online használható avatar készítő program, amelyekkel ez pár kattintással megoldható.

 

Avatar Maker

Az Avatar Maker segítségével egy visszafogott, letisztult rajzolt portrét hozhatunk össze. Nem hivalkodó a stílus, így tulajdonképpen bármilyen fórumban vagy közösségi oldalon jól nézhet ki.

Ráadásul a méretezésével sem lesz gond, hiszen adott esetben – a szokásos jpg és png formátum mellett – akár vektoros fájlként (eps) is letölthetjük a kész grafikát.

 

Portrait Illustration Maker

A Portrait Illustration Maker kicsit “mangásabb” stílust képvisel, ráadásul a variációs lehetőségek terén is többet az, mint az Avatar Maker.

Cserébe viszont csak jpg, gif vagy png fájlként menthetjük le a végeredményt, ráadásul nem is túl nagy méretben (bár fórumok esetén azért ez általában bőven elegendő).

 

Digibody’s Caricature Maker

A Digibody’s Caricature Maker a nevéhez hűen karikatúra stílusú avatarok készítésére hivatott. Felépítésében a Portrait Illustration Makerre hasonlít, csak a rajzok stílusa tér el. Itt amúgy kicsit több alkotói szabadságot kapunk: lehetőségünk van a különböző elemeket a szerintünk megfelelő helyre mozgatni.

A végeredményt jpg, png vagy gif formátumban menthetjük, de kérhetünk html vagy bbcode kódot is, ha inkább azzal illesztenénk be egy weboldalon vagy fórumban.

Ne maradjon le erről sem!