Rajzfilm stílusú profilkép készítése Facebookhoz, csevegőkhöz, közösségi oldalakhoz

Az avatarok mindennapjaink részévé váltak. Ezúttal most nem a nagy sikerű filmre gondolunk, hanem a közösségi oldalakon visszaköszönő, minket jelképezős képecskékre. Mert bár feltehetünk fotót is magunkról a Facebookra, vagy a különféle chat alkalmazásokba, de sokkal poénosabb egy olyan avatar képet használni, amely mondjuk rajzfilmes stílusban készült rólunk. Csak hát nem mindenki születik grafikusnak. Szerencsére akadnak olyan online szolgáltatások, amelyekkel pillanatok alatt készíthetünk magunknak szabadon felhasználható avatart. Korábban készítettünk már válogatást ilyenekből, sőt, mutattunk egy animációs változatot is, de ma kibővítjük a választékot két teljesen ingyenes, de nagyon jópofa megoldással, amelyekkel villámgyorsan megoldható a rajzfilm stílusú profilkép készítése Facebookhoz, vagy más közösségi oldalakhoz, chat alkalmazásokhoz.

Rajzfilm stílusú profilkép készítése Facebookhoz, csevegőkhöz, közösségi oldalakhoz

Kezdjük akkor az egyszerűbben használható online programmal. Az Avataaars Generator oldalon gyakorlatilag pár kattintással hozhatjuk létre avatarunkat. Egyszerű, minimalista rajzok ezek, amelyeknek megadhatunk háttérként egy színes kört, de készíthetjük akár áttetsző háttérrel is őket.

Karakterünk jellemzőit az alatt látható néhány legördülő listából választhatjuk ki: szem, száj, haj, színek, ruházat. Mindössze pár kattintás, s már tölthetjük is le a kész profilképet PNG vagy SVG formátumban. Utóbbi ugyebár vektoros, így szinte a végtelenségig nagyítható. Ha kell, beépítő kódot is generáltathatunk képünkhöz.

Szintén könnyen használható avatar-készítő a Character Creator, amellyel ennek ellenére többet kell majd pepecselni, mert itt egész alakos képet tudunk létrehozni (féri és nő alakban egyaránt). Ráadásul már csak az arcvonások esetében is jóval nagyobb a választék utána pedig még gondoskodni kell a figura öltözékéről is. 

A rajzok stílusa is kicsit más, talán jobban emlékeztet a japán magna kinézetekre. De ettől még nagyszerű választás, ráadásul a letöltéskor SVG fájlt kapunk, így később azt tovább tudjuk szerkeszteni a kedvenc vektorgrafika programunkban (találunk ilyet ingyen is, például cross-platform az InkScape alkalmazást).

Szóval ha gyorsan lenne szükségünk egy rajzfilmes stílusú profilképre bármely csevegő programban, vagy közösségi oldalon, a fenti kettőre bizton számíthatunk. Érdemes kipróbálni őket!

Ne maradjon le erről sem!

Mint a legtöbb weboldal, mi is használunk sütiket az oldalon. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató