Két zseniális app ingyen, ha látványos emojit és avatart készítenénk fotóinkból

Korábban mutattunk már néhány nagyszerű és ingyenes online szolgáltatást, amelyek segítségével bárki készíthet saját avatart a Facebookra, Twitterre vagy ahová éppen a szükség úgy hozza.

Ezúttal két okostelefonos appra hívnánk fel a figyelmet, amelyek szintén alkalmasak a saját avatar, vagy akár a saját emojik készítésére.

 

MSQRD.me

Kezdjük egy valóban zseniális kis alkalmazással, amely androidon és iOS alatt egyaránt használható. Az MSQRD segítségével real-time készíthetünk 3D-s avatarokat, nem csak képként, de akár videóként is.

A program szinte tökéletesen alakítja a digitális maszkokat az arcunkhoz, a végeredmény nagyon nagyon hatásos. Bújhatunk a Warcraft orkjainak vagy az Avatar na’vijainak bőrébe, de akár Joker is válthat belőlünk egy szempillantás alatt. A program használata nagyon egyszerű, s az elkészült fotók is pár mozdulattal megoszthatók a közösségi oldalakon.

 

Emojiface

Az Emojiface egy kicsit más megközelítést alkalmaz. Magunkból, házi kedvenceinkből, vagy akár tárgyakból is készíthetünk vele hangulatjeleket, amelyeket azután beilleszthetünk mondjuk egy Messenger – vagy más közösségi csevegőprogram – üzeneteibe.

Az eljárás itt sem bonyolult, a rólunk készült fotón bejelölhetjük, hol a szemünk, szánk, szemöldökünk, vagy hová helyezzen a program mondjuk egy kalapot, majd miután a hátteret is töröltük (nem kötelező, de javasolt, így érdemes fehér, vagy más egyszínű fal előtt fotózni), a program automatikusan elkészíti a különféle emojikat. Az adott hangulatnak, mondanivalónak megfelelően mindig cseréri a szem-száj mozgást és persze a “felszerelésünket” is.

Az így elkészült gyűjtemények használatát könnyítendő engedélyezhetjük az iOS-ben az Emojiface billentyűzetet is, hogy az üzenetek írásakor azt kiválasztva, pár mozdulattal beszúrhassuk a kívánt jelet. Jópofa és ingyenes app, bár néhány extra emojiért sajnos pénzt kérnek a fejlesztők. Ám azt kell mondanunk, az ingyenes választék is kellően nagy, így érdemes kipróbálni a programot, amely sajnos csak iOS alatt használható.

Ne maradjon le erről sem!