Bing kereső cseréje Google keresőre az Edge Chromium címsorában

Megjelent a végleges Edge Chromium böngésző (innen tölthető le több platformra), amely számos előnyös tulajdonsággal rendelkezik konkurenseihez képest. Azonban mivel a Microsoft böngészőjéről van szó, a redmondi cég értelemszerűen szeretné a segítségével kicsit népszerűsíteni a saját online keresőjét, a Binget. Azonban a Bing nem feltétlenül jó választás a Google keresőjével szemben, ha a keresési találatok hatékonyságát nézzük. Így aki ragaszkodik a megszokott Google keresőhöz már a böngésző címsorában is, annak megmutatjuk, miként lehetséges a Bing kereső cseréje Google keresőre az Edge Chromium címsorában. Pár kattintással megoldható a dolog, s ettől kezdve a címsorba beírt keresőkifejezéseknek már nem a Bingben, hanem a Google-ban néz utána a böngésző. Ráadásul akár úgy is használhatjuk ettől kezdve az Egde-t, hogy a címsorban indított kereséseknél a Google motort, míg új lap nyitásakor az alapértelmezett Bing motort használja a keresésekre.

A Bing kereső cseréje Google keresőre az Edge Chromium címsorában

Mint a bevezetőben is említettük, a megoldás viszonylag egyszerű: az Edge Settings / Beállítások menüpontjában kattintsunk a Privacy and Services / Adatvédelem és szolgáltatások linkre, majd a megjelenő lapon görgessünk le a lap aljáig, amíg nem látjuk az Address Bar / Címsor opciót. Kattintsunk rá, majd a megjelenő lapon a Search engine used in the address bar / A címsorban használt keresőmotor felirat mellett válasszuk ki a legördülő menüből a Google opciót. Ennyi!

Ettől kezdve az Edge a címsorba beírt keresőkifejezéseket a Google keresőjének segítségével túrja elő számunkra a világhálóról, ami jelenleg azért hatékonyabb keresést jelent, kiváltképp magyar nyelvű források esetében, mint amit a Bing nyújt.

Ettől függetlenül amúgy a Binget sem érdemes lebecsülni, hiszen a Microsoft folyamatosan fejleszti saját keresőjét. Szerintünk érdemes vegyesen megtartani a kettőt, a címsorban a Google-t, az új lapok nyitásakor megjelenő felületen pedig a Binget. De persze ízlések és pofonok, mindenki kedvére variálhatja a dolgot. Az biztos, hogy maga az Edge Chromium elég ígéretesre sikeredett, szóval érdemes próbára tenni a tudását. Mi is adtunk már hozzá tippeket korábban, például megmutattuk, miként kapcsolható be benne a Microsoft fordító szolgáltatása az idegen nyelvű szövegek gyors fordításához.

Kereső cseréje a mobil változatban

Természetesen ugyanezt a cserét elvégezhetjük az Edge Chromium mobil változatában is. Ehhez a mobil böngészőben érintsük meg a menü gombot (három pont jelöli: …), majd válasszuk a Beállítások lehetőséget. Ezután a megjelenő listában érintsük meg az Alapértelmezett keresőmotor menüpontot és a felsorolásból válasszuk a Google opciót.

Ettől kezdve a mobil változat is a Google keresőt fogja használni a címsorba beírt kifejezések esetében a Bing helyett.

Androidos programok teszteléséhez a HONOR 20 Lite készüléket használjuk, a HONOR jóvoltából.

Ne maradjon le erről sem!