DVD filmek másolása iPhone-ra, androidos mobilra egyszerűen

Valószínűleg egyre kevesebben néznek filmet DVD-ről, hiszen számtalan stream szolgáltatás létezik már, s rengeteg online helyről lehet beszerezni a legújabb mozikat (s akkor még csak a jogtiszta forrásokról beszélünk). Ennek köszönhetően az ember azt gondolná, hogy mind a DVD-írás, mind a DVD-k rippelése (azaz a DVD film számítógép/okostelefon által lejátszható videoformátumba konvertálása) elvesztette mára létjogosultságát. Ám ez nem így van. Meglepő módon a DVD-másoló és DVD-író programok még mindig keresettek, s ugyanígy a DVD-rippelés sem ment ki a divatból. Már csak azért sem, mert ha valaki annak idején vásárolt egy halom DVD-t, szeretné azokat mostanában is megnézni a DVD-meghajtó nélküli laptopokon, vagy éppen a tableten, okostelefonon. A DVD filmek másolása iPhone-ra, androidos okostelefonra, tabletre, vagy akár számítógépre szerencsére rendkívül egyszerűen megoldható néhány jól sikerült szoftver segítségével. Ezek közül ma az egyik leghatékonyabbat vesszük górcső alá.

DVD filmek másolása iPhone-ra, androidos mobilra, tabletre, számítógépre

A WinX DVD Ripper Platinum kategóriájának egyik legjobbja, s ez ugyanúgy vonatkozik a felületére, mint a technikai tudására. A program kifejezetten arra hivatott, hogy a DVD filmekből a különféle eszközök számára lejátszható formátumú videofájlt készítsen. Ez lehet mp4, avi, mkv, kinek, melyik szimpatikusabb. A WinX DVD Ripper Platinum telepítése pár kattintás, s ha rendelkezünk hozzá aktiváló kulccsal, máris munkára foghatjuk. Ennek hiányában csak próbaverzióként üzemel.

Felülete kicsit talán a régi divatot követ, de ettől függetlenül nagyon letisztult, könnyen használható. Első körben azt kell megadnunk, hogy fizikai DVD-t, egy ISO lemezképfájlt, vagy éppen egy már meghajtóra másolt DVD könyvtárat szeretnénk-e átalakítani. A fizikai DVD-hez értelemszerűen DVD-meghajtóra is szükségünk lesz, míg a másik két megoldáshoz még csak az sem kell, hiszen mind az ISO fájl, mind a VIDEO_TS mappa lehet akár a merevlemezen is.

Mivel a filmek sok esetben másolásvédelemmel vannak ellátva, ez sok hasonló alkalmazás esetében akadályt jelent, de a WinX DVD Ripper Platinum szerencsére megbirkózik a másolásvédett filmek rippelésével is. Értelemszerűen a jogi vonatkozásokat azért illik figyelembe venni, szóval az egy dolog, ha a korábban megvásárolt DVD filmet megnéznénk a telefonon is, és ezért rippelünk, mintha utána a rippelt tartalmat közzétesszük a honlapunkon. A program nem ez utóbbi feladatra van kitalálva, hanem arra, hogy magunknak alakíthassuk át régi kedvenceinket a modern eszközökön megtekinthető formátumra.

Formátumok tekintetében pedig nem lesz okunk panaszra. Ráadásul az abszolút kezdők sem lesznek bajban, hogy minden beállítást eltaláljanak, ugyanis rengeteg eszköztípus (PSP, iPhone, iPad, androidos telefonok stb.) közül tudunk választani egy kattintással, s a program automatikusan a választottnak megfelelően intézi a leendő videofájl jellemzőit (mellesleg webre is optimalizálhatunk vele, például régi saját videóink ismerősökkel történő megosztása végett akár a Youtube-on is). De ha valaki minden jellemzőt maga állítana be, arra is van lehetőség. Gyakorlatilag minden elterjedt videoformátumot ismer a program, s mindegyik esetében teljesen testreszabhatók a jellemzők.

A filmek esetében fontos kritérium a hangsávok és feliratok kezelése, de a WinX DVD Ripper Platinum ezt is megoldja. Választhatunk a DVD hangsávjai és feliratai közül. Sőt, alapvetően azt is mi választhatjuk ki, hogy egy DVD film fejezetei közül egyáltalán melyekre van szükségünk. Ez többek között sorozatok egy-egy epizódjának rippelésekor is jól jöhet. Emellett a program tartalmaz alap videoszerkesztő funkciókat is: levághatjuk a jelenetek elejét-végét, módosíthatjuk a hangerőt, vághatjuk a képet, módosíthatjuk a képarányt stb. Ezek nagyon jól jöhetnek, ha például egy régi, DVD-re másolt ballagási videót porolnánk le és tennénk el magunknak akár felhőbe, akár modern eszközeinkre, vagy osztanánk meg mondjuk a Youtube-on, Facebookon az ismerősökkel.

Összegzésül

Mindent egybevetve a WinX DVD Ripper Platinum aktuális verziója kifejezetten jól sikerült. Kényelmesen használható, gyorsan dolgozik, és tud mindent, amit ebben a kategóriában elvárhatunk. Nem éppen olcsó, de ha valakinek a kényelmesen és tempós DVD-rippelés megér egy kis anyagi befektetést, annak ez a program kifejezetten jó választás lehet. Letölteni és megvásárolni a készítők oldalán lehet. A windowsos verzió mellet van belőle maces verzió is, amelyről anno itt írtunk.

Ne maradjon le erről sem!

Mint a legtöbb weboldal, mi is használunk sütiket az oldalon. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató