Bannerek, képek szerkesztése Facebookra (is), ingyen

Egy dögös banner, egy szép képre elhelyezett idézet, vagy egy látványos fejléc üzleti és hobbi felhasználásra egyaránt jól jöhet a Facebook, Twitteren és a hasonló közösségi oldalakon. Csak hát nem mindenki születik grafikusi tehetséggel, így a képszerkesztés Facebookra, Twiterre, LinkedIn-re sokaknak jelent kihívást. Arról nem beszélve, hogy nem mindenkinek vannak kéznél megfelelő minőségű fotói sem. Ma viszont mutatunk egy hihetetlenül jó online alkalmazást, amellyel a bannerek, képek szerkesztése Facebookra vagy a hasonló közösségi oldalakra – vagy akár saját blogunkba – szinte gyerekjáték. Legyen szó arról, hogy a megfelelő méretre vágjunk egy megosztásra szánt saját fotót, vagy arról, hogy összedobjunk egy bannert, hirdetést jogtiszta képekből és saját szövegekkel feliratozva, ez a megoldás mindkét esetben tökéletes választás lesz.

Pixelixe Studio: Bannerek, képek szerkesztése Facebookra és társaira, ingyen

Manapság már nem akkora különlegesség, hogy egy online képszerkesztőkkel infografikákat készíthetünk, logókat tervezhetünk, vagy akár saját mémeket kreálhatunk. S persze nem először mutatunk online megoldást bannerek készítéséhez sem. A mára kiszemelt Pixelixe Studio azonban mégis más egy kicsit. Ezt a szerkesztőt ugyanis kifejezetten azzal a céllal hozták létre, hogy a közösségi oldalakra készíthessünk vele bannereket, mémeket, hirdetéseket, képes idézeteket, vagy amit éppen ebben a témakörben szeretnénk.

A Pixelixe Studio felületén azonnal kiválaszthatjuk a kérdéses közösségi oldalnak megfelelő képméretet, majd nekiláthatunk a kompozíció megalkotásának. Ehhez feltölthetünk saját fotókat is, de épp nincs kéznél ilyen, akkor választhatunk a program gyűjteményéből, amely többek között az Unsplash gyűjteményére épül. Aki mégsem talál kedvére való alapanyagot, körbenézhet a nemrég bemutatott fotógyűjtő oldalakon is, ingyen használható jogtiszta fotókért. Emellett a Pixelixe saját ikonkínálattal is rendelkezik, amelyekkel feldobhatjuk kicsit a készülő anyagot.

Természetesen formázható szövegeket is használhatunk, így a képekre idézeteket reklámszövegeket is írhatunk. A szövegek mérete, színe, helyzete mellett beállíthatunk árnyékot is, de testreszabható a betűk közötti távolság és szabadon el is forgathatjuk a szövegdobozt. Ha a szöveg nem ugrik ki kellően a háttérből, kiválaszthatunk egy fedőszínt is, amelynek áttetszőségét is szabadon állíthatjuk.

A Pixelixe eszköztára rendkívül egyszerűen használható, s megadva magát a kor divatjának, beállíthatunk sötét vagy fekete felületet is, így akkor sem süti ki a kijelző a szemünket, ha éppen esti műszakban dolgozunk, sötét környezetben. Az ingyenes verzióban sajnos nem menthetjük el a projektet későbbi átszerkesztésre, így érdemes akkor nekilátni az alkotásnak, amikor van időnk befejezni. A kész összeállítást viszont gond nélkül letölthetjük JPG vagy PNG formátumban.

Emellett az ingyenes verzióban “csak” 300 betűkészlet és kb. 500 ezer stock fotó áll rendelkezésünkre, míg a fizetősben 900 font és 700 ezer fotó közül tudunk válogatni, van import/export funkció és persze menthetjük is a projektet, hogy később fejezzük be. Szintén le van tiltva az ingyenes változatban, hogy áttetsző háttérrel menthessük el a végeredményt.

Képszerkesztés Facebookra (is), teljes kényelemben

Dacára az ingyenes változat korlátozásainak, mi úgy látjuk, hogy a Pixelixe az egyik legjobb online eszköz, ha villámgyorsan szeretnénk banneret vagy szöveggel kiegészített képet készíteni valamelyik közösségi oldalra. Fontos viszont, hogy nálunk a tesztek során csak Chrome böngészőben működött megfelelően minden funkciót. Safariban a szerkesztőfelület is furán viselkedett néha, illetve a képek letöltése sem jött össze. Lehet, hogy ez átmeneti gond, de aki biztosra akar menni, Chrome-ban nyissa meg a Pixelixe-t.

Ne maradjon le erről sem!