Praktikus és ingyenes online videó-mockup készítő

Mai villám tippünk elsősorban azoknak lehet hasznos, akik saját alkalmazásokat fejlesztenek iOS vagy Androidos eszközökre, esetleg Macre. Mint azt már többször kitárgyaltuk, a különféle mockup készítő alkalmazásokkal és online szolgáltatásokkal rendkívül ízlésesen és figyelemfelkeltő módon lehet tálalni egy-egy saját szolgáltatást, programot. Ám ezek a megoldások, amelyekből mutattunk már többet is – köztük személyes kedvencünket a Smartmockupot -, egy valamiben megegyeznek: a végeredmény egy-egy mozdulatlan fotó lesz. Profi kivitelben persze. Ha viszont szeretnénk az iOS vagy androidos appunkról egy rövid, működés közbeni videót prezentálni hasonló módon, arra ezek a megoldások nem jók. Bár Final Cut Pro X felhasználóknak anno mutattunk már erre a célre zseniális FCPX plug-ineket (itt és itt), ezúttal egy bárki számára elérhető, s akár ingyen is használható megoldással szolgálunk, amely nem más, mint egy ingyenes online videó-mockup készítő, egyszerűen használható felülettel.

Ingyenes online videó-mockup készítő

A Live Mockups tehát nem más, mint egy videó-mockup készítő, amelynek használatához semmit nem kell telepítenünk, lévén online használható a böngészőben. Ennek köszönhetően akár Windowson, macOS alatt, vagy Linuxon is dolgozhatunk vele. Segítségével villámgyorsan hozhatunk létre olyan mockup videókat, amelyeken az adott eszköz kijelzőjén látható az alkalmazásunk, weboldalunk stb. mozgásban.

E szolgáltatás használata rendkívül egyszerű, azt azonban tudnunk kell, hogy a videók elkészítésére nem alkalmas. Vagyis azokat nekünk kell rögzíteni, majd mp4 formátumba exportálni. Szerencsére erre Androidon rendkívül sok ingyenes megoldás létezik, iPhone vagy iPad esetében pedig akár az iOS 12 maga is képes videofelvételt rögzíteni a képernyőn zajló eseményekről. Emellett találunk egy halom remek screencam alkalmazást, párat mi is bemutattunk már.

Ha a videó megvan, nincs más teendőnk, mint megnyitni az ingyen létrehozható Live Mockups fiókunkat, kiválasztani a prezentáláshoz használni kívánt eszköztípus (amelynek képernyőjén megjelenik majd a videónk), majd feltölteni a videónkat. Ez ingyenes fiók estén maximum 100 MB méretű lehet.Ha megvagyunk, kicsit várnunk kell, amíg elkészült a renderelt változat, majd tölthetjük is le a fiókunkból a kész anyagot.

A Live Mockups ingyenes változatában videóinkat csak 7 napig tárolják, korlátozott a feltölthető anyag mérete és csak személyes használatra tölthetjük le a videókat, kereskedelmi projektekhez nem használhatók. Ha megosztjuk őket oldalunkon, a Live Mockupra mutató linket kell elhelyeznünk.

A fizetős változat 5 USD havi díjért cserébe eltörli ezeket a korlátozásokat, s akár 1 GB-os videók feltöltésére is lehetőséget ad, emellett pedig üzleti célra is használhatjuk az elkészült videót, visszalinkelés nélkül.

Ne maradjon le erről sem!