Lenyűgöző 2D és 3D feliratok készítése ingyen

Néhány jól megválasztott betűtípus és hozzájuk harmonikus színvilág, textúra megválasztásával remekül felhívhatjuk a figyelmet termékeinkre, szolgáltatásainkra, vagy akár a közösségi oldalon egy fontos információra. A kérdés csak az, miként lehetne egy ilyen feliratot a lehető legkevesebb munkával, adott esetben grafikusi tehetség nélkül összerakni, hogy kitehessük a blogunkba, weboldalunkra, Facebook felületünkre. Ma mutatunk egy maces alkalmazást, amellyel akár a 3D feliratok készítése is gyerekjáték. S ami a legjobb, akár ingyen is használhatjuk.

Letters: gyönyörű 2D és 3D feliratok készítése  egy kattintással

Annak idején mutattunk már egy alkalmazást, a Text Art 3-at, amellyel ugyanilyen könnyedén hozhatók létre látványos feliratok. Ma ennek frissen debütált testvére a Letters kerül górcső alá. A kettő közötti megtévesztő hasonlóság nem a véletlen műve. Mindkettőt a BeLight Software fejlesztette (tőlük származik az egyik remek alternatív tördelőprogram, a Swift Publisher is). A Text Art sajnos fizetős szoftver, a Letters alap változatát viszont teljesen ingyen tölthetjük le, rengeteg látványos szövegeffekttel. A cég ezzel tiszteleg Steve Jobs kalligráfia és tipográfia iránti szenvedélye előtt. Meglehetősen sokat köszönhetünk neki ezen a téren.

A Letters tehát ingyen tölthető le az App Store-ból, s használata szinte gyerekjáték: elindítás után a felületen kattintsunk a Free kategóriára, majd válasszuk ki azt az összeállítást a sablonok közül, amelyik leginkább megtetszett. A nézőkép jobb alsó részén látható nagyítóra kattintva megtekinthetjük nagyobb méretben, a bal alsó sarokban látható ceruza ikonra kattintva pedig megkezdhetjük az átszerkesztését.

Utóbbi nagyon egyszerű: a szövegre duplán kattintva átírhatjuk azt, módosíthatjuk az elrendezését, illetve a méretét. A szerkesztőfelületen emellett a vászon méretét is megváltoztathatjuk. Megadhatunk általunk kitalált méretet (pixelben, milliméterben stb.), vagy választhatunk az előre definiált dimenziókból, például Facebook-, Youtube- vagy Twitter fejléc méretekből. Emellett megváltoztathatjuk a sablon színvilágát is.

A vásznon van lehetőségünk a szöveg térbeli elrendezését is az elvárásainknak megfelelően alakítani. Nagyon egyszerűen forgathatjuk 3D-ben a feliratokat. Ha pedig áttetsző háttérre lenne szükségünk, egyszerűen törölhetjük a sablon eredeti hátterét. Így ha például PNG formátumban exportáljuk a kész összeállítást, a háttér áttetsző maradhat, ami igencsak megkönnyíti a felirat további felhasználását más képszerkesztőkben.

A háttér egyébként szintén testreszabható, könnyedén lecserélhetjük a sablon eredetijét egy saját fotóra, akár a Photos alkalmazásból, akár tetszőleges mappából beemelve azt. Emellett külön rétegre beemelhetünk további képeket, illetve van lehetőség plusz szövegek hozzáadására is, bár ezekre az alap effekt már nem vonatkozik, így csak az alap szerkesztési lehetőségek alkalmazhatók rajtuk (rendezés, szín, betűtípus, méret). Azt viszont simán megtehetjük, hogy duplikáljuk az eredeti, effektes szöveget, így tulajdonképpen tetszőleges számú effektes feliratot helyezhetünk el egy lapon.

Exportálhatunk JPG, PNG, GIF, PDF, EPS formátumban egyaránt, általunk megszabott DPI értékkel. Sőt, akár arra is van lehetőség, hogy a rétegeket (háttér, feliratok) önálló képfájlba exportáljuk, ami szintén praktikus, ha másik képszerkesztőben folytatnánk velük a munkát.

A gyűjtemény meglehetősen méretes, ráadásul nem csak a feliratok, fontok lenyűgözőek, hanem a különféle stílusú hátterek is. Ha valakinek nincs saját fotója, texturája, amit a felirat mögé tehetne, a sablonokban kapottakat bátran használhatja. Ráadásul ezek teljes összhangban vannak a betűtípussal és a kiválasztott stílussal. S ha mégsem lenne elegendő az alap készlet? Semmi gond, van még bőven kiegészítés is!

További látványelemek letöltése

A Letters rengeteg ingyenes sablont tartalmaz, olyanokat, amelyekért eddig fizetnünk kellett a Text Art részeként. De a készítők bővítési lehetőséget is beépítettek.

A további sablonok darabja 349 forint, de kedvezményesebb áron is megvehetők alkalmazáson belül, ha inkább csomagban vásároljuk meg őket (stílusonként vannak csoportosítva: Foodie Set, Artistic Stamps Set, Metal Cast Set, Vintage Set, Artistic Handwriting Set, Retro Style Set stb.). Van belőlük bőven, kinek milyen hangulatra, látványvilágra van éppen szüksége.

Összegzésül

Mindent egybevetve a Letters egy kifejezetten jól sikerült címszerkesztő. Remekül használható bannerek, közösségi posztok készítéséhez. De jól jöhet weboldalakon, print kiadványokban is egy-egy ilyen látványos felirat (például remekül alkalmazhatjuk a Swift Publisher nevű kiadványszerkesztőben). Ha pedig valakinek nem elegendő az ingyenes verzió nyújtotta – elég tisztességesnek mondható – választék, apránként megvásárolhatja a számára érdekes plusz csomagokat, szövegeffekteket.

Ne maradjon le erről sem!

Oldalunkon sütiket használunk a megfelelő működéshez. Erről bővebb információt Adatkezelési tájékoztatónkban talál. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató