Varázslatos feliratok készítése, néhány kattintással!

Emlékszik még valaki az Office-ban egykor debütáló kezdeti WordArt-ra? Meglehetősen sikeres funkció lett, azóta is tartja magát a Microsoft irodai csomagjában, s boldog boldogtalan feldobhatja a segítségével dokumentumait látványos feliratokkal, címekkel.
Most akkor tessenek elképzelni egy irgalmatlanul felturbózott WordArtot, ami pár kattintással lenyűgöző látványvilágú – akár 3D-s – feliratokat produkál, hogy aztán bármely másik alkalmazásban tovább hasznosíthassuk azokat (szövegszerkesztő, grafikai alkalmazás stb.). Most pedig szorozzuk meg az elképzelteket kettővel, mert a következő program minden képzeletet felülmúl ezen a téren.

 

Art Text 3

Az Art Text 3 segítségével 2D és 3D feliratokat gyárthatunk macen, játszi könnyedséggel, teljesen testreszabható formában. A térben forgatható csokoládé feliratoktól a jégtömbökből összeálló címekig bármit kifaraghatunk vele virtuálisan. Állítható a textúra, a megvilágítás, a méret, a betűtípus, használhatunk maszkokat, speciális effekteket (például festékfoltokat).

 

art-text-3-3

A 2D-s feliratoknál kelthetünk természetes vagy éppen “grunge” hatást, míg 3D-ben szépen eljátszadozhatunk a fényekkel és árnyékokkal, nomeg a temérdek előrecsomagolt, nagy felbontású textúrával.

 

art-text-3-1

A szövegek nyújthatók, formázhatók, s lehetőségünk van a maszkolásra is. Ráadásul kapunk több száz, kategóriákba rendezett ikont is, amelyeket felhasználhatunk szövegeink kiegészítésére. Extraként a vektoros rajzokat akár a programon belül is átszabhatjuk, ha némi módosítást eszközölnénk rajtuk.
A végeredményt menthetjük tetszőleges felbontású JPG vagy PNG képként, utóbbi esetben akár áttetsző háttérrel is.

 

 

Az Art Text 3 remek választás lehet logók készítéséhez, látványos feliratok gyártásához, vagy weboldalra szánt, figyelemfelkeltő kiemelések, vintage-stílusú grafikák kreálásához. Az elkészült anyagokat tulajdonképpen számtalan módon tudjuk tovább hasznosítani, így kiegészítő szoftverként is kitűnő lehet, más grafikus alkalmazások, vagy akár egy tördelőprogram mellé. Az 50 eurós ár nem éppen olcsó, de ár/érték arányát tekintve jó befektetés lehet.

Ne maradjon le erről sem!