Profi megjelenésű HTML e-mail aláírás készítése pár kattintással

Az e-mail írás a mindennapjaink része, így néha az ember szeretné legalább egy kicsit izgalmasabbá tenni a sablonos, szöveges leveleket. Erre kiváló alkalom, ha nem egyszerű szöveges aláírást alkalmazunk leveleink végén, hanem fotóval, ikonokkal bővített, HTML formátumút. A gond csak az, hogy nem mindenki van otthon a HTML kódokban, így aztán egy profi HTML aláírás összerakása sem feltétlenül egyszerű feladat. Szerencsére erre is van megoldás, méghozzá egészen egyszerű. Megmutatjuk, miként oldható meg egy HTML e-mail aláírás készítése mindössze néhány kattintással.

 

Profi megjelenésű HTML e-mail aláírás készítése

Ezúttal nem is egy, hanem rögtön két megoldással is szolgálunk HTML e-mail aláírások készítéséhez. Mindkettő ingyenes és mindkettő online, vagyis telepíteni sem szükséges semmit. A feladat felvégzéséhez elegendő a kedvenc modern böngészőnk.

Az Exclaimer talán valamivel összetettebb darab, viszont a kezdők számára lehet, hogy nem lesz teljesen egyértelmű a felépítése. De aki időt szán rá, annak azért nem lesz olyan nehéz dolga: a felület bal oldalán szépen végig kell menni a lehetőségeken fentről, lefelé. A Details részben először megadhatjuk személyes adatainkat, majd a céges infókat, lecserélhetjük a logót, beilleszthetünk saját bannert, végül megadhatjuk közösségi médiás elérhetőségeink linkjeit. Sőt, céges levelekhez akár adatvédelmi szöveget is elhelyezhetünk az aláírás alján.

Ha mindezzel megvagyunk, ugorhatunk Layout részre, ahol a sablonok közül kiválaszthatjuk, hogy milyen elrendezésben szeretnénk tálalni az előzőleg megadott adatokat. Ezután a Customize részben még átszínezhetjük a dizájnelemeket, végül pedig a Preview modulban előnézetet kérhetünk az aláírásunkról a különféle levelezőprogramokban. Ez elég jópofán sikerült, ugyanis a választott levelezőkliens felülete is látható ilyenkor, szóval teljes az összhatás.

Legvégül az Install részben átnézhetjük, hogy miként üzemelhető be a különféle levelezőkben újdonsült aláírásunk. Az Other/Manual Install lehetőséget választva kérhetjük a teljes kódot, amit gyakorlatilag bármilyen levelezőkliens meg szokott emészteni, ha beillesztjük azt Vágólapról a levelezőprogram aláírás-szerkesztőjébe (HTML kódként).

Fontos tudnivaló, hogy ugyan a logónkat és bannerünket feltölthetjük a szerverre, de annak megmaradását hosszú távon nem garantálják, így érdemesebb inkább saját tárhelyre (vagy felhőbe) feltölteni és annak direkt linkjét megadni a Exclaimernek. Erre is van lehetőség, s ez esetben biztos, hogy a logónk vagy éppen fotónk/avatarunk ott is marad az aláírásban (ilyenkor távoli képfájlként hívják le a levelezők, nem lesz a levél része). Hasonlóan működnek a közösségi oldalak logói is az aláírásban, de azokat az Exclaimer biztosítja számunkra folyamatosan, nem kell külön feltölteni őket sehova.

Az aláírás végére a rendszer odabiggyeszt egy “This signature was created using Exclaimer’s FREE Email Signature Maker” szöveget, de ezt eltüntethetjük, ha megosztjuk ismerőseinkkel a szolgáltatást, vagy ha beillesztéskor egyszerűen töröljük a HTML kód végéről.

Hasonló lehetőségeket kínál a Mail-signatures.com is, de itt egyetlen felületen látunk minden opciót, nem osztották külön modulokra, mint a másik szolgáltatásban. Ennek előnye, hogy az ember úgy érzi, gyorsabban halad, de azért ez csalóka, hiszen itt is ugyanúgy meg kell adnunk minden adatunkat, a megjelenítendő közösségi linkeket stb. Logót, fotót, bannert itt már csak közvetlen URL címmel adhatunk meg, feltöltésre eleve nincs lehetőség.

Itt is több elrendezésből választhatunk, s ugyanúgy átszerkeszthetjük az alap színvilágot is, mint a másik szolgáltatásnál. A végeredmény itt is egy HTML kód lesz, amit beilleszthetünk kedvenc levelezőrendszerünk aláírás-kezelőjébe.

 

Összegzésül

Tulajdonképpen bármelyik szolgáltatást választhatjuk a fentiek közül. Leginkább talán a sablonok alapján érdemes dönteni. Mindkettő ingyenes és egyszerűen használható, ráadásul nagyon profi végeredményt kapunk velük. Villámgyorsan kreálhatunk velük látványos és ízléses HTML aláírásokat leveleinkhez.

 

További ötletek Gmail levelezéshez

Korábban egyébként mutattunk már hasonló ötleteket a Gmailhez, így például azt is elárultuk, miként lehet HTML formátumú, szépen tördelt leveleket küldeni a Gmail webes felületéről, vagy éppen miként hozhatók létre önmegsemmisítő levelek a Gmailben. De még ez sem minden, érdemes átnézni Gmailes tipp-kínálatunkat, erre a linkre kattintva. Aki pedig reszponzív HTML leveleket szeretne létrehozni, annak javasoljuk eme korábbi cikkünket.

Ne maradjon le erről sem!