Microsoft biztonsági kiegészítő Chrome-hoz Windowsra és macOS-re

Volt idő, amikor a Windows használata elképzelhetetlen volt telepített biztonsági szoftverek, antivírus és tűzfal nélkül. A rendszer saját megoldásai ugyanis harmat gyengék voltak az önálló termékként megvásárolható kínálat (NOD, Avast, Avira, Norton stb.) mellett. A Windows 10 megjelenése után azonban a Microsoft nekilátott a rendszer saját biztonsági megoldásainak tuningolásába, így ma már a Windows Defender, amely a Windows 10 része, sokkal hatékonyabb mint elődei. Adott esetben akár napi szinten is megteszi, nem kell rögtön keresni egy kereskedelmi víruskergetőt állandó védelemnek (ha nagyon biztosra akarunk menni, néha futtassuk még le a gépen a Malwarebytes ingyenes antivírusát és szintén ingyenes malware eltávolítóját, amelyek állandó védelmet díjmentesen nem nyújtanak, de heti-havi rendszerességű manuális ellenőrzéshez tökéletesek, ráadásul hihetetlenül hatékony). A redmondi cég a jelek szerint végre komolyan veszi a biztonságot, olyannyira, hogy készült náluk egy biztonsági kiegészítő Chrome-hoz is: a Windows Defender Browser Protection.

 

Windows Defender Browser Protection: Microsoft Biztonsági kiegészítő Chrome-hoz

A Microsoft Windows Defender Browser Protection lényege, hogy folyamatosan frissített adatbázis alapján igyekszik megóvni minket attól, hogy káros kódot tartalmazó, vagy adathalász weboldalakat nyissunk meg böngészés közben. Bár erre alapvetően maga a Chrome is képes, de akadhatnak esetek, amikor jobban járunk, ha a Microsoft által folyamatosan felügyelt megoldásra bízzuk a védelmünket.

A kiegészítő telepítése nagyon egyszerű, megoldható közvetlenül a Windows Defender Browser Protection oldaláról is (ha támogatott a böngészőnk az oldalon megtaláljuk az Install gombot, ha nem, akkor csak egy leírást a modulról). De Chrome-ra feltehető a Chrome Web Store-ból is.

 

További megoldások a biztonságos internetezéshez

Az adathalász oldalak és weboldalakba épített kártékony kódok elleni védelem nagyon fontos lépés, ha biztonságban szeretnénk böngészni az online tartalmakat. De akadnak még fortélyok, amelyekkel bebiztosíthatjuk, hogy kényes és fontos adataink rossz kezekbe kerüljenek vagy megsemmisüljenek egy támadás során. Ezekről itt írtunk részletes összefoglalót, érdemes átnézni!

Ne maradjon le erről sem!