Webről érkező kártevők és kéretlen toolbarok eltávolítása

Korábban részletesen bemutattuk már a Malwarebytes AdwCleaner alkalmazást, amely szerintünk kategóriájában az egyik legjobb a felhozatalból. A reklámprogramok, kéretlen eszköztárak és a különféle böngésző sérülékenységeket kihasználó digitális kártevők eltávolítására “szakosodott” alkalmazásból most megjelent a legújabb verzió, amely még hatékonyabb eszköz elődjénél, ha a kéretlen toolbarok eltávolítása a feladat.

Malwarebytes AdwCleaner 7: kéretlen toolbarok eltávolítása

A teljesen ingyenes Malwarebytes AdwCleaner tehát már eddig is tökéletes választás volt, ha szabadulni akartunk az esetleges digitális kártevőktől. Az új, 7-es verziót azonban szinte teljesen új alapokra helyezték: kicsit átszabott felületet, megújult adatbázis formátumot kapott. Szerencsére nem kell újratanulni a használatát, az továbbra is rém egyszerű: letöltjük, elindítjuk (nem kell telepíteni, de az eltávolítását a menüjében található, erre szolgáló File / Uninstall menüponttal érdemes megoldani, nem egyszerű Lomtárba hajítással), majd a Scan gomb megnyomásával már indíthatjuk is a gép ellenőrzését.

Az AdwCleaner nem egy komplett vírusirtó. Nem távolít el minden ismert digitális kártevőt, inkább reklámprogramok, kéretlen eszköztárak és a böngészők sérülékenységeit kihasználó megoldások ellen küzd hatékonyan. Ha tehát azt tapasztaljuk, hogy a böngészőnk furán viselkedik – nem nyit meg bizonyos oldalakat, nem hajlandó a Google-ben keresni, gyakran összeomlik, állandóan vírusirtókat ajánlgat letöltésre, váratlanul ablakokat nyit meg stb. – akkor érdemes ezzel a programmal kezdni a vizsgálatokat, akkor is, ha amúgy van telepített víruskeresőnk. Ezen a téren veri a legtöbb antivírus programot, de nem helyettesítheti azokat (állandó védelemre pedig nem alkalmas, manuálisan kell elindítanunk az ellenőrzéseket).

Egyszerűen használható, gyors, ingyenes, és magyar menüvel is ellátták. Kell ennél több? Ha igen, akkor javasoljuk korábbi összeállításainkat, melyeket erre a linkre kattintva érhetnek el. Többek között arra az esetre is szolgálunk megoldásokkal, ha teljesen lebénítják a vírusok a PC-t.

Ne maradjon le erről sem!