Számológép és valutaváltó program bármelyik böngészőben

Olykor a legegyszerűbb dolgok bizonyulnak a leghasznosabbnak az életben. Így van ez a számítástechnikában is, ahol napi szinten használt funkciókhoz nem feltétlenül kell mindig valami bonyolult megoldást keresni. Például ha szükségessé válik egy számológép vagy valutaváltó program, nem biztos, hogy rögtön telepítenünk kell valamit a számítógépre. A Google keresőjét szinte napi szinte használja mindenki, mégis, a legtöbben nem tudják, mennyi minden izgalmas extra funkció bújik meg benne azon kívül, hogy keresni lehet a segítségével az internetes tartalmakban.

 

Számológép és valutaváltó program a böngészőben

Korábban mutattunk már temérdek olyan eszközt, amelyeket a Google ingyen bocsát a felhasználók rendelkezésére, s melyek igen praktikusan használhatók napi szinten feladataink gyorsabb és kényelmesebb elvégzésére, csak éppen kevesen ismerik ezeket. A linkelt cikkben említett extrák mellett például ilyen funkció a Google keresőjébe “rejtett” valutaváltó.

További hasznos cikkek

Csak írjuk be a keresőmezőbe az összeget, annak pénznemét, illetve azt a valutanemet, amelyre váltani szeretnénk az összeget, az alábbihoz hasonló formában:

10 EUR in HUF

Így amellett, hogy a találati listában kapunk egy halom valutaváltóra mutató linket, a rendszer azonnal ki is számolja az átváltás eredményét és a legelső találatunk bizony az átváltott érték lesz. De ugyanígy találunk számológépet is a keresőbe rejtve. Csak írjuk be: calculator és keressünk rá. Az első találat egy működőképes számológép lesz. Amúgy a Google még tovább is egyszerűsíti ezt: ha a keresőmezőbe az elvégzendő számításokat írjuk be, akkor az első találat szintén a számológép lesz, de már ott lesz benne a kiszámolt eredmény is! Egyszerű, mindig kéznél lévő megoldás.

Aki pedig további extrákra is kíváncsi, amelyeket a Google programjaiban, online szolgáltatásaiban megtalál, annak javasoljuk korábbi cikkeinket ezzel a témával kapcsolatban. Akadnak közöttük olyan alkalmazások is, amelyek ugyan nem a Google termékei, de erősen építenek a Google által biztosított funkciókra. Ha pedig valaki kifejezetten a Google online eszközeit szeretné villámgyorsan elérni, annak ajánljuk ezt a remek Chrome plug-int, amely egy kattintásos közelségbe helyez minden Google szolgáltatást.

Ne maradjon le erről sem!