Ingyenes online valutaváltó megoldások

Történt nemrég, hogy amikor összeválogattuk a legjobb nyaralós appokat okostelefonokra, egyszerűen kimaradt a listából egy fontos alkalmazás-típus: az ingyenes valutaváltó programok. Pedig hát ezek is bármikor jól jöhetnek, ha a nyarat nem itthon, hanem külföldön töltjük, s akár előkészületben, akár a helyszínen szeretnénk megtudni, hogy áll épp az euro-forint árfolyam (vagy bármely egyéb valuta árfolyama). Kárpótlásul következzenek most ingyenes online valutaváltó megoldások, amelyek akár asztali gépen, akár okostelefonon is azonnal elérhetők a böngészőben, telepítés nélkül.

ingyenes online valutaváltó megoldások: az egyik a Google kereső

Az egyik legegyszerűbb megoldás, ha a böngészőben a Google keresőt használjuk az árfolyam ellenőrzésére. Ehhez elég annyit beírni a keresőbe:

euró-forint árfolyam

Az első találat egy kis mini alkalmazás lesz, amelyen azonnal látható az aktuális átváltás (egy euró hány forinttal egyenlő), sőt, még egy kis grafikont is láthatunk az árfolyam változásairól. Értelemszerűen a valutákat lecserélhetjük a keresésben a számunkra fontosakra.

De a Google azt is lehetővé teszi, hogy azonnal egy adott összegről tudjuk meg, mennyit jelent a számunkra fontos pénznemben. Erre példa:

100 eur in huf

vagy

100 eur = huf

esetleg

100 eur to huf

Az eredmény mindhárom esetben ugyanaz: a Google azonnal a megadott összegnek megfelelően számolja ki az átváltás eredményét, s megjeleníti a már korábban említett online mini appban, első találatként.

Spotlight kereső

Ha valaki macOS-t vagy iOS-t használ, a fenti módszert alkalmazhatja a Spotlight keresőben is, amely mindkét rendszer része. Ugyanezekkel a keresési kifejezésekkel a Spotlight is képes megjeleníteni az átváltás eredményét, közvetlenül a keresési felületen.

Így nem kell megnyitni a böngészőt sem, hiszen Macen elég a CMD + SPACE billentyűkombinációval előhívni a Spotlight keresőmezőjét, iOS alatt pedig Főképernyőn lefelé húzni az ujjunkat, s a megjelenő keresőmezőbe beírni a 100 eur in huf kifejezést. Rögtön láthatjuk az eredményt.

Hivatalos devizaárfolyamok az MNB-től

Ha idehaza akarunk valutát váltani, akkor biztosabb, hivatalos forrásból, az MNB oldaláról tájékozódunk. Az MNB legfrissebb hivatalos devizaárfolyamai erre a linkre kattintva érhetők el.

Alternatív megoldás

Ha valakit sem a Google, sem a Spotlight, de még az MNB sem tud elcsábítani pénznemek közötti váltásra, annak alternatívaként tudjuk még ajánlani a régi jó XE.com oldalt, amely egy jól bevált online valutaváltó szolgáltatás. Ehhez adott esetben akár letölthetjük a telefonra (iOS-re és Androidra egyaránt) az XE Currency appot is, amely teljesen ingyen használható az okostelefonokon és tableteken.

Ne maradjon le erről sem!