Szabadon felhasználható, ingyenes zenék Facebook videókhoz

Egyre többen osztanak meg saját készítésű videókat a Facebookon. Manapság egy látványosabb kis összeállítás elkészítése otthon sem lehetetlen, hiszen akár az okostelefonokkal is lehet full HD, vagy akár 4k minőségben videózni, a felvételek megvágásához pedig remek ingyenes videoszerkesztő szoftverek állnak rendelkezésre. Nem beszélve arról, hogy ha valaki esetleg Final Cut Pro vagy Adobe Premiere Pro alkalmazásokkal vág, annak mi i szolgálunk folyamatosan jól használható plug-inekkel a Pro rovatban. Azonban hiába a jó snittek és a látványos vágás, ha elfeledkezünk egy fontos tényezőről, az aláfestő zenéről. Márpedig ha publikálni szeretnénk videóinkat, nem használhatunk akármilyen zenét, legalábbis jogdíjmentesen. Van azonban számos megoldás, melyek közül többet megtalálnak KKV linkek gyűjteményünkben is. Ma megmutatjuk, honnan szerezhetők szabadon felhasználható ingyenes zenék Facebook videókhoz.

 

Ingyenes zenék Facebook videókhoz

A dolog érdekessége, hogy nem is kell különösebben messze keresgélnünk, a megoldás ugyanis ott van közvetlenül a Facebookon. Mint azt korábban a zenék letöltésére szakosodott oldalakat bemutató összeállításunkban a Youtube-nál is láthattuk, úgy a Fscebooknál is maga a szolgáltató biztosít egy méretes gyűjteményt ingyen hasznosítható dalokból.

A Facebook Sounds Collection egy több száz zeneszámból álló gyűjtemény, amelyet több szempont szerint is átválogathatunk: szortírozhatjuk a dalokat műfaj (népzene, blues, ünnep, latin stb.), hangulat (félelmetes, ábrándos, jókedvű stb.), hossz, vagy éppen felépítés (énekes, instrumentális stb.) szerint egyaránt. Ha bármelyik dal megtetszik, jó minőségben, m4a formátumban tölthetjük le. Ha esetleg más formátumban van rá szükségünk, akkor a korábban bemutatott konvertáló megoldások bármelyikével átalakítható pillanatok alatt. Ettől kezdve pedig máris használhatjuk a letöltött zenét videóink aláfestéseként, esetleg főcímdalaként. Egy valamit azonban szem előtt kell tartanunk: az oldalról letöltött zeneszámok kizárólag olyan videókhoz használhatók fel, amelyeket utána a Facebookon (vagy esetleg az Instagramon) teszünk közzé. Az egy dolog, hogy esetleg a saját blogunkba is beillesztjük a Facebook videót, de az anyagnak a Facebookon kell szerepelnie. Csak ebben az esetben használhatjuk a letöltött dalokat jogtisztán. Mindenesetre ha eleve a Facebookon szerettük volna közzétenni a videót, akkor kész főnyeremény, hogy nem kell másfelé keresgélnünk jogtiszta, szabadon felhasználható és ingyenes dalok után.

Ne maradjon le erről sem!

Mint a legtöbb weboldal, mi is használunk sütiket az oldalon. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató