Iroda és lakás alaprajz készítése online, akár ingyen is

Szeretnénk elszakadni az elmúlt évtől teljesen? Nos, ennek egyik remek módja, ha kicsit átrendezzük a lakást vagy az irodát. Új év, új elrendezés! Ha ez a terv, akkor viszont érdemes kihasználni e célra a számítógépet (vagy éppen az okostelefont, tabletet). Éppen ezért arra gondoltunk, megmutatjuk, milyen egyszerű az iroda vagy lakás alaprajz készítése online, hogy aztán virtuálisan elrendezhessük a bútorokat és csak akkor álljunk neki a valódi “tologatásnak” és vásárlásnak, ha biztosan elfér minden úgy, ahogy megálmodtuk.

Iroda vagy lakás alaprajz készítése online

Két olyan – ingyen is használható – online szolgáltatást mutatunk ma, amelyek alkalmasak lehetnek a fenti feladatok megvalósítására. Az első ráadásul már szerepelt is nálunk. A Planner5D szinte minden szempontból az egyik legjobb választás, bár kétségtelen, hogy elsősorban akkor, ha legalább a minimum csomagba benevezünk. Az alapokhoz ugyan bőven elég még az ingyenes eszköztár (hihetetlenül kényelmesen lehet megrajzolni vele az alaprajzokat), de amikor berendezzük a virtuális szobákat és irodákat, akkor már jól jönnek a fizetős extrák is: rengeteg bútor, berendezési tárgy, tapéták, festékek stb. Ezekkel már 3D-s berendezést is alkothatunk, így minden szempontból ellenőrizhetjük elképzeléseink helyességét.

A Planner5D ráadásul nem csak az asztali rendszerek böngészőiben működik, hanem akár az okostelefonon is, hiszen androidos és iOS-re készült app egyaránt letölthető hozzá. Így a fotelben ülve, vagy a kanapén elheveredve is tervezgethetünk.

További hasznos cikkek

Egy másik remek online lakberendező program a HomeStyler. Ezt sem kell telepíteni, működik egyszerűen a böngészőben. Itt is egészen kényelmesen tervezhetjük meg az alaprajzokat és a 3D-s berendezés sem éppen bonyolult. Mintha egy játékprogramban mászkálnánk a pályán, csak elnavigálunk a 3D térben a szobák kínánt szegletéig és máris tapétázhatunk, aggathatunk a falra képeket, a plafonra csillárokat, aztán rendezgethetjük a bútorokat. berendezési tárgyakból van választék bőven, szóval elég jó esélyünk van, hogy legalább hasonlót találjunk a valóságban is rendelkezésre állókhoz, vagy ahhoz, amit kinéztünk az áruházban.

A végeredményt aztán virtuális fényképezőgéppel végigfotózhatjuk, majd exportálhatjuk a képeket JPG fájlokként, alap méretben, vagy akár nagy felbontásban is. Utóbbi esetben a 3D-s látványterv renderelése akár percekig is eltarthat, de cserébe csodálatos, fotorealisztikus látványt kapunk. Utóbbi egyébként igaz a Planner5D-re is, azzal a különbséggel, hogy a HomeStyle esetében mindez teljesen ingyenes, legfeljebb egy gyors regisztráción kell átesnünk, hogy a készülő projekteket elmenthessük, későbbi befejezéshez.

Összegzésül

Mindent egybevetve e két online lakberendező alkalmazás a kínálat legjobbjai, ha fizetünk, akkor a Planner5D-ből még többet is kihozhatunk, mint a HomeStyle-ból, de ha inkább ingyenes megoldásra vágyunk, akkor ez utóbbi lesz a jobb választás. Aki pedig inkább offline, telepített programokkal tervezgetne, annak tudjuk ajánlani a korábban tesztelt maces Live Home 3D-t, vagy a Windowson is futó lakberendező szoftvereket. Sőt, még olyanokkal is szolgáltunk korábban, amelyek okostelefonon jöhetnek jól, ha kicsit átrendeznénk a lakást vagy az irodát.

Ne maradjon le erről sem!